Milan propustio sve šanse, remi na povratku Njukasla u Ligu šampiona, a Tonalija na San Siro (VIDEO)

Fudbaleri Milana i Njukasla remizirali su bez golova (0-0) na startu grupe F prve faze Lige šampiona.

U pravoj grupi smrti Njukasl se nakon 21 sezone pauze vrati u elitno evropsko takmičenje, gde ih nije bilo još otkako ih je Partizan eliminisao u kvalifikacijama 2003. godine posle penala. U međuvremenu se svašta izdešavalo u ovom premijerligašu, bili su i blizu ispadanja, ali su klub preuzeli novi bogati vlasnici, nakon čega je usledila briljantna prethodna sezona.

Zanimljivo je bilo videti i Sandra Tonalija u dresu engleskog kluba, kome je žreb naložio da mora da igra protiv dojučerašnjeg tima u kom je proveo tri sezone.

Daleko je bliži pobedi bio domaći tim, koji je uputio čak osam šuteva u okvir gola, što je tek za dva manje u poređenju sa ukupnim brojem šuteva Svraka. Ipak, nisu bili precizni u samim završnicama.

Golman Nik Poup je već u 14. minutu sprečio pogodak, pošto je zaustavio pokušaj Žirua nakon što se lopta odbila do njega. Izglednu priliku iskusni Francuz je promašio i u 32. minutu, kada je glavom šutirao pored gola.

Ipak, najveću šansu je prokockao Rafael Leao, kada je uspeo da prodre duboko u šesnaesterac i sebi obezbedi stopostotnu priliku, ali je tada naprasno odlučio da želi da loptu u gol smesti petom, što mu nije pošlo za rukom. Promašio je ceo fudbal.

Umalo da svi promašaji budu kažnjeni u zaustavnom vremenu. Longstaf je sa ivice šesnaesterca šutirao snažno, ali je iskusni Marko Sportijelo, koji je morao da zameni povređenog Menjona, uspeo da spreči da lopta koja je išla pod samu prečku završi u mreži.

U drugom kolu Milan gostuje Borusiji u Dortmundu, dok će Njukasl dočekati Pari Sen Žermen.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE