VEOMA EFIKASAN DUEL EVROLIGAŠA: Zvezda propustila šanse, Makabiju drama na Kipru

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su prvi meč na OPAP turniru u Nikoziji. Večeras su poraženi protiv Makabija koji je slavio sa 112:109 posle dva produžetka . Crveno-beli su čitavim tokom meča imali aktivan rezultat, ali je izraelski tim uvek nalazio odgovor na pokušaje beogradske ekipe da dođe do trijumfa uključujući i dodatnih deset minuta.

Makabi je poenima otvorio susret. Zvezdi je trebalo nešto više od minuta da postigne prve koševe na utakmici. Početak je poenterski bio spor na obe strane nakon prvih pet minuta meča.

Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu. Crveno-beli pri kraju prvog perioda imaju 13:9. U finišu prvog perioda, Zvezda stiže do +8 (20:12).

Serijom 8:0 na početku druge četvrtine Makabi preokreće na 21:20. Crveno-beli su odgovorili 4:0 mini serijom. Izraelska ekipa je nastavila da bude efikasna u napadu i povela 29:24. Izabranici Duška Ivanovića nisu dozvolili rivalu da se značajnije odlepi.

Sa 44:43 Makabi odlazi na odmor. Mitrović ima 15 poena a prati ga Gedraitis sa 9 koševa.

Makabi je košem otvorio drugo poluvreme. Kroz celu četvrtinu, izraelski sastav je imao minimalni plus.

Zvezda košem otvara poslednju deonicu. Ekipa Odeda Kataša, imala je odgovor na svaki pokušaj Zvezde da prelomi rezultat na svoju stranu. Makabi je uspeo da se odvoji na +7 (71:64) sredinom poslednjeg perioda. Ekipa iz Beograda prišla je na -4 (74:70). Posle su trojkom za 73:74 meč uveli u egal.

I za to je Makabi imao odgovor uzvrativši trojkom na trojku. Crveno, beli su u pred kraj uspeli da pređu u vođstvo a protivnik stigao na 84:84 u poslednjih 30 sekundi duela. Niko nije poentirao i otišao je meč u produžetak.

Makabi je prvi poveo u tom delu igre i održavao prednost. Zvezda je prišla na 90:89 u korist protivnika. Potom su i poveli na isreku trećeg minuta produžetka 91:90. Makabi je uspeo sa 4:0 da povede na 20 sekundi do kraja. Zvezda je pogodila za 94:93 u korist rivala. Neumorna Zvezda je izjednačila na 95:95 izborivši i drugi produžetak.

U drugom produžetku je takođe Makabi bio u prednosti. Stekli su +4 (102:98). Makabi posle povećava na 107:100 posle pogotka Romana Sorkina. Kasnije je to bilo dovoljno za izraelski sastav da ovu utakmicu privede kraju.

Naredni susret i poslednji prijateljski pred početak nove sezone, srpski tim igra sutra od 15:45 protiv Žalgirisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREDSEDNIK ODLUČUJE: Nije samo Kajl Gaj, Poljaci pojačani i nekad najboljim rukijem NBA lige!?

Košarkaški tim Poljske je na Evrobasketu 2022 .iznenadio sve osvajanjem 4. mesta. Potom su propustili prošlogodišnji Mundobasket. Sada se...

POVEZANE OBJAVE