ZA KRAJ PRIPREMA: Zvezda sustigla -15, Žalgirisu nova drama!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su i u drugom meču na Kipru. Nakon dva produžetka protiv Makabija, danas je od crveno-belih bio bolji Žalgiris sa 85:84. Crveno-beli su morali da sustižu dvocifreni minus iz trće četvrtine i ponovo su propustili prilike da trijumfuju.

Žalgiris je poenima otvorio utakmicu. Zvezda bolje ulazi u susret i ima +7 (11:4). Za nepuna 4 minuta crveno-beli su ubacili 13 poena. Ubrzo su stekli i prvi dvocifreni plus izabranici Duška Ivanovića 15:5. Uz 21:14 završili su prvi period.

Odmah na startu drugog su poentirali. Krenuli su sa 4:0 u drugi period igrači Crvene zvezde. U toku tog perioda je Žalgiris uspeo da se potpuno vrati u meč a kasnije i povede 34:33. Litvanska ekipa je sa +4 (41:37) otišla na odmor.

Zvezda je poenima prva otvorila drugo poluvreme. Litvanci odmah odgovaraju trojkom. Žalgitis je u početnim minutima kontrolisao rezultat i vođstvo. Iznosilo je i +10 (58:48) na isteku 6 minuta igre u trećoj deonici. Taj višak su držali kroz treći period. Povećali su na +15 (69:54).

U vrlo efikasnoj četvrtini na obe strane, Zvezda je uspela da smanji na 69:62 u korist rivala za kraj trećeg perioda.

U četvrtom su crveno-beli prišli na 71:69 brzo obrisavši -15. Sa bacanja je Žalgiris odbio nalet protivnika. Na sredini poslednjeg perioda Zvezda prelazi u vođstvo 75:73 nakon 13:4 za pet minuta. Potom su imali +4 crveno-beli na ulasku u poslednja dva minuta.

Žalgiris je u poslednjem minutu preokrenuo na 85:84 i postavio konačan rezultat.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Miralem Pjanić završio reprezentativnu karijeru

Bosansko-hercegovački fudbaler Miralem Pjanić, objavio je da se oprostio od reprezentacije. - Posle 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu...

POVEZANE OBJAVE