NOVA OLIMPIJSKA VIZA: Odbojkašice poražene od Kine, ali je cilj ostvaren!

Srpske odbojkašice nisu uspele da slave u poslednjoj ovogodišnjoj utakmici, u veoma dugoj reprezentativnoj sezoni.

Bolja je bila Kina u poslednjem kolu kvalifikacija za Olimpijske igre sa 3:1 (23:25, 25:22, 25:14, 25:22), ali se na kraju nisu radovale, jer su cilj još pre ovog duela ostvarile naše devojke – plasmanom na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Srpski nacionalni tim je završio turnir na drugom mestu, iza Dominikanske Republike, koja je nanela prvi od dva poraza našim odbojkašicama. To je bilo sasvim dovoljno, pošto najbolje dve selekcije iz svake kvalifikacione grupe imaju obezbeđenu vizu za najveće planetarno sportsko takmičenje.

Povele su izabranice selektora Gvidetija, ali je potom došlo do preokreta Kineskinja, koje su u trećem setu slavile veoma ubedljivo. Delovalo je da će se utakmica rešiti u tajbrejku, pošto su Srpkinje vodile sa 17-11 u četvrtom setu, ali je protivnik serijom od 6 uzastopnih poena izjednačio, a u završnici i prelomio utakmicu.

Prethodno naše devojke nisu napravile uspeh u Ligi nacija, pošto nisu obezbedile završni turnir, dok su na Evropskom prvenstvu ostale bez zlata posle poraza u finalu od Turkinja nakon pet setova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Železničar dobija petog trenera ove sezone

Kako prenosi Sportski žurnal Tomislav Sivić postaće novi trener Železničara iz Pančeva koji se nalazi u veoma teškoj situaciji kada je...

POVEZANE OBJAVE