LŠ: Zvezda bila na pragu pobede, ali poražena u Splitu

Vaterpolisti Crvene zvezde pretrpeli su poraz u prvom kolu Lige šampiona, pošto su na gostovanju u Splitu izgubili od Jadrana sa 16:13 (4:4, 3:4, 4:3, 5:2).

Crveno-beli su bili blizu pobedea, pošto su u završnici treće četvrtine vodili sa 11:9 i imali su peterac za „+3“. Međutim, Marko Radović nije uspeo da iskoristi tu priliku, dok je na drugoj strani Loren Fatović sa dva brza gola izjednačio, pa se u odlučujućih osam minuta ušli sa nerešenih 11:11. Splićani su tada nastavili seriju, poveli su najpre 13:12, što je bilo njihovo prvo vođstvo na ovom meču, a zatim su stigli i do dva, a u završnici i tri gola prednosti.

U prvom poluvremenu se vodila egal borba, a Zvezda je čak osam puta dolazila do prednosti, te je na poluvremenu vodila sa 8:7. Gol za gol se igralo i u dobrom delu treće četvrtine, da bi tri minuta pre kraja Draško Gogov i Rodoljub Gajić povisili na 11:9. Usledio je već pomenuti peterac i odbrana Anića, a zatim i dva gola Fatovića za svega 26 sekundi.

Najefikasniji kod pobednika bili su Jerko Marinić Kragić sa četiri i Loren Fatović sa tri gola, dok je kod Zvezde trostruki strelac bio Dušan Vasić, a po dva puta su pogađali Draško Gogov, Gavril Subotić i Nikola Bursać po dva gola.

– Čestitam mojim igračima. Bila je veoma teška i utakmica. Igrali smo odlično tri četvrtine, a onda je usledio pad koncentracije i poraz, rekao je Aleksandar Filipović, trener Crvene zvezde.

Zvezda u narednom kolu, 7. oktobra, dočekuje Ferencvaroš.

Jadran Split – Crvena zvezda 16:13 (4:4, 3:4, 4:3, 5:2)

Bazen: Poljud. Sudije: Severo (Italija) i Budramis (Grčka). Isključenja: Jadran ST, Crevena zvezda. Peterci: Jadran ST 2 (2), Crvena zvezda 3 (2).

JADRAN SPLIT: Anić, Čagalj, Marinić Kragić 2, Biljaka, Butić 1, Pejković, Bukić, Harkov 2, Radović 2, Vrlić 1, Fatović 3, Dužević 2, Marcelić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić 1, Marković 1, Subotić 2, Vasić 3, Gogov 2, Basara 1, Vukićević, Seman, Milojević 1, Radović, Ivanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE