ATP ASTANA: Međedović dobio protivnika u borbi za plasman u prvo finale i TOP 100, igraće protiv tenisera koji umalo nije savladao Đokovića ove godine

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u svoje drugo polufinale na ATP turnirima ove godine, pobedom u Astani nad Jirži Lehečkom sa 2-0 u setovima.

Ovaj uspeh bi trebalo da mu donese 104. poziciju na ATP listi od ponedeljka, što bi mu u svakom slučaju bio rang karijere. Za prvi plasman u najboljih 100 igrača sveta potrebna mu je još jedna pobeda i plasman u prvo finale.

Na tom putu stajaće mu Čeh koji nastupa za Ameriku Sabastijan Korda, sin nekadašnjeg uspešnog tenisera Petra, koji je eksplodirao početkom ove godine, a trenutno zauzima 28. mesto na ATP listi.

Korda je na početku godine naterao Novaka Đokovića da spašava meč loptu u finalu turnira u Adelejdu protiv njega.

On je u četvrtfinalu bio bolji od Holanđanina Talona Grikspora, 24. igrača sveta, sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6 i 6:3.

Plasman u finale bi našeg 20-godišnjeg tenisera odveo nadomak društva 90 najboljih sa svetske liste, dok bi se eventualnim osvajanjem našao oko 70. mesta.

U drugom polufinalu će se sastati Francuz Adrijan Manarino sa pobednikom austrijskog okršaja između Dominika Tima i Sebastijana Ofnera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE