Alkaraz sve bliži Novaku, rutinski odradio reprizu prošlogodišnjeg finala US opena

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale ATP 500 turnira u Pekingu. On je bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2, u reprizi finala prošlogodišnjeg US opena.

Nije izgledalo da će mladi Španac ovako lako stići do pobede, pošto je Norvežanin, nakon što je u prvom gemu spasao čak četiri prilike za brejk, uzeo prva tri gema u meču. Ipak, do kraja seta je osvojio još samo jedan, a Alkaraz stvorio seriju od pet uzastopnih gemova.

U drugom setu su presudili brejkovi u veoma dugim trećem i sedmom gemu, kada je Alkaraz iskoristio četvrtu, odnosno treću brejk priliku.

Na ovaj način se Alkaraz sve više približava Novaku Đokoviću kad je reč o čeonoj poziciji ATP liste. Španac je zaradio dodatnih 90 poena, dok bi mu titula donela ukupno 500, a naš as će već od ponedeljka ostati bez 250 bodova sa turnira u Astani na kom nije branio titulu. Ukoliko Španac dođe do titule razlika će iznositi svega 501 poen, a njegova prednost je da do kraja godine ne može mnogo da izgubi, za razliku od našeg asa koji brani veliki broj poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI MEČ POLUFINALA: Zvezda – Mega

Košarkaši Crvene zvezde i Mege će večeras od 19 časova u "Pioniru" odmeriti snage u prvom meču polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE