LŠ: U efikasnim utakmicama nakon preokreta slavili Šahtjor i Atletiko, veče Morate i Sikana (VIDEO)

U terminu od 18.45 u sklopu Lige šampiona odigrane su dve utakmice, u kojima su pobede odneli Šahtjor i Atletiko iz Madrida, a viđeno je i puno golova.

Šahtjor je u okviru grupe H slavio na gostovanju protiv Antverpa sa 3-2.

Nije izgledalo da će tako biti u prvom poluvremenu, posle kog je domaćin vodio sa 2-0, nakon golova Arbnora Muje već u 3. i Mikela-Ange Balikviše pola sata kasnije.

Ipak, usledio je veliki preokret i razočaranje za domaće navijače. Ponovo je pao gol u trećem minutu poluvremena, na istoj strani kao i u prvom, ali se sada tu nalazio golman Antverpa, a zaostatak ukrajinskog tima bio prepolovljen nakon što je Danilo Sikan zatresao mrežu.

Iskusni Jaroslav Rakicki je u 71. minutu potpuno poravnao rezultat, a samo pet minuta kasnije Sikan drugim golom doneo potpuni preokret i postavio, kako se ispostavilo, konačan rezultat.

Antverp u narednoj rundi dočekuje Porto, a Šahtjor ide na Kam Nou gde će odmeriti snage sa Barselonom.

Identičnim rezultatom 3-1, ali na svom Vanda Metropolitanu, slavio je Atletiko Madrid protiv Fejenorda, u sklopu grupe E.

I tim Čola Simeonea je ostvario preokret, s tim da su dva puta morali da jure gol zaostatka.

Mario Hermoso je autogolom doneo prednost gostima u 7. minutu, ali je Alvaro Morata posle samo pet minuta izjednačio na 1-1.

U 34. minutu tim iz Roterdama je ponovo bio u prednosti pogotkom Davida Hanka, a u samoj završnici poluvremena, odnosno 4. minutu zaustavnog vremena, ponovo je izjednačenje doneo Antonio Grizman, koji se najbolje snašao usled gužve u šesnaestercu i lucidnim potezom makazicama smestio loptu u gol.

Kako se završilo prvo, tako je započelo i drugo poluvreme. Posle oštrog centaršuta Moline sa desne strane, Alvaro Morata je u 47. minutu svojim drugim golom doneo preokret i pobedu Atletiku.

Atletiko u 3. kolu gostuje Seltiku, dok Fejenord dočekuje Lacio.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE