Bolomboj o odnosima u Zvezdi: Teodosić se nekada ljuti na mene

Košarkaši Crvene zvezde su sjajno ušli u novu sezonu. Ostvarili su pobedu na startu Evrolige, a ništa manje nisu uspešni i u regionalnoj ABA ligi.

Jedan od košarkaša koji je pokjačao crveno-bele ovog leta je  Džoel Bolomboj.

On je za Sport klub pričao o prethodnoj sezonu sa Olimpijakosom, ali i razgovarao o mogućem Fajnl foru sa ekipom Crvene zvezde.

Na početku razgovora, razgovarao je o prošloj sezoni sa “crvenima”, gde je klub iz Grčke, bio nadomak trofeja, ali su ipak u finalu poraženi od Real Madrida.

-Mislim da je prošle godine Olimpijakos, kada se sve sabere, imao izuzetno uspešnu sezonu. Definitivno nam je malo nedostajalo da postanemo prvaci Evrope – imali smo priliku. Kada pogledamo to finale, vidimo da smo vodili tokom najvećeg dela utakmice. Imali smo sedam poena prednosti na minut i po do kraja. Nažalost, oni su se vratili i pogodili su taj poslednji šut. Generalno, bilo je mnogo pozitivnih stvari. Imali smo uspešnu sezonu. Oborili smo mnogo timskih rekorda i postavili mnogo rekorda i imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, iako na kraju nismo osvojili Evroligu, otpočeo je razgovor Džoel Bolomboj.

Kako je došlo do odluke, da pređeš upravo u redove Crvene zvezde?

-Mislim da je odlučila dobra prilika u svakom pogledu. Mislim da imamo odličnu grupu momaka. Imam mogućnost da igram i na ‘četvorci’ i na ‘petici’, za razliku od nekih prethodnih godina. Uglavnom sam imao igrao peticu, ali to je u redu. Mislim da ovde imam malo više prilike da igram na obe pozicije i pomognem timu gde god da sam postavljen. Ako sam na ‘petici’, imam sposobnost da preuzimam u odbrani i igram čuvam manje igrače, bekove. U napadu mogu da hvatam lob-dodavanja oko obruča. Možete da bacite lob bilo gde u okolini obruča i ja ću moći da zakucam. Mogu i da blokiram šuteve, menjam šuteve protivnika. Ako provodim vreme na mestu krilnog centra, onda mogu da ‘raširim’ parket i pogodim trojke i otvorene šuteve, rekao je Bolomboj.

Novi centar crveno-belih, je već imao priliku da sarađuje sa Milošem Teodosićem, naime, to je bilo u CSKA, a sada mu se ponovo ukazala ta šansa, samo u crveno-belom dresu.

-Definitivno je život lakši svima nama. Miloš se ponekad ljuti na mene jer ne postavljam dovoljno blokova. Svakako je veoma lepo igrati sa elitnim dodavačem koji može da ‘čita’ igru. U ovoj fazi karijere on pre svega gleda da razigra, a ne da traži poene. Pored njega ja izgledam dobro, rekao je novi centar crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE