Vanja Marinković i bivši plej Partizana vodili Baskoniju do pobede, Barsa slavila pred dolazak u Beograd, Valensija dobila neverovatan duel (VIDEO)

Košarkaši Baskonije slavili su na gostovanju Saragosi sa 85-80, u 5. kolu španske Endesa lige.

Blistao je još jednom srpski reprezentativac Vanja Marinković, koji je bio najefikasniji igrač svog tima sa 19 poena, a uhvato je i 4 lopte pod koševima.

Najbolje ga je ispratio bivši košarkaš Partizana Kodi Miler-Mekintajer sa 15 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U poraženoj ekipi je Mark Smit postigao 22 poena, uz 6 skoka i 3 asistencije, dok je Džalil Okafor bio nadomak dabl dabla sa 14 poena i 9 skokova, uz još 2 asistencije.

Još jedan španski evroligaš Valensija bila je uspešna na gostovanju, ali nakon neverovatno neefikasnog duela- pre svega prvog poluvremena. Savladala je Breogan sa 61-59.

Na ovom duelu nije nastupio srpski reprezentativac Stefan Jović, a najefikasniji u pobedi bio je Kris Džons sa 17 poena, dok je Dejvis upisao dabl-dabl sa 11 poena i 10 skokova.

U poraženoj ekipi je Jogela imao 14, a Fernandez 13 poena i 8 uhvaćenih lopti. Srpski košarkaš Stefan Momirov upisao je po 3 poena i asistencije i 8 skokova.

Barselona je kao gost savladala šampiona Evrokupa Gran Kanariju sa 83-73.

Najefikasniji u pobedi bio je Jakubaitis sa 14 poena, uz 6 asistencija i 4 skoka, dok su Ernangomez i Para imali po 11 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić imao je učinak od 2 poena, 5 skokova i jedne asistencije.

U poraženoj ekipi je Nikolas Brusino postigao 22 poena uz po 2 skoka i asistencije, dok je Ben Lamers sakupio 13 poena i 6 skokova.

Barselona sledeću utakmicu igra već za manje od dva dana, kada će se u Areni sastati sa Partizanom u 3. kolu Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE