Hanga i Gedraitis izneli očekivanja pred meč sa Monakom

U okviru trećeg kola Evrolige Crvena zvezda na svom terenu dočekuje ekipu Monaka.

Košarkaši crveno-belih Adam Hanga i Rokas Gedraitis su izneli očekivanja pred duel sa ekipom koju sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović.

-Očekuje nas teška utakmica, igramo protiv kluba koji je bio na Fajnal-foru prošle godine i svi znamo njihove kvalitete, ima veliki individualni kvalitet, mnogo igrača mogu da igraju jedan na jedan, mnogo igrača može da odluči utakmicu. Ostali su sa praktično istim sastavom kao prošle sezone, nisu počeli sezonu dobro jer imaju 0-2, moraju da pobede. To je lepota evroligaškog takmičenja – da je svaka utakmica bitna. I za nas je važna utakmica, bitno je da ne izgubimo dve utakmice zaredom, počeo je Hanga, a zatim se osvrnuo na Majka Džejmsa:

-Bio mi je saigrač u Baskoniji dve godine, to je tip koji može veoma lako da uđe u ritam, moramo da otežamo njegov posao što je više moguće, ali to je timski rad na kraju. Moraš da uđeš snažno protiv njega, a izuzetno ga je teško zaustaviti.

Nije ostao nezapažen loš start Monaka ove sezone. U prvom kolu je izgubio od Valensije u gostima (70:65), a potom i ubedljiv poraz od Virtusa kod kuće (59:83).

-To je njihov problem, moramo da igramo našu igru, moramo da odbranimo domaći teren. Igrači koji su bili NBA Ol-star daju dodatni kvalitet, ali ih nismo videli kako igraju svi zajedno, a i samo je jedna lopta na terenu.

Osvrnuo se Hanga i na atmosferu posle poraza crveno-belih od Žalgirisa u drugom kolu Evrolige.

-Dan za dan, trening po trening pokušavamo da shvatimo šta je najbolje za nas, svi pokušavamo da pronađemo šta funkcioniše za nas, osećamo se loše zbog poraza u Kaunasu. Moramo da pobedimo, ali imali smo osećaj da kontrolišemo igru i da imamo opcije da dobijemo, to je veoma teško sada. Ali, na kraju nadamo se da možemo da učimo iz ovakvih grešaka i da pobeđujemo u ovakvim mečevima, zaključio je Hanga.

-Posle utakmice sam se osećao loše, pošto smo izgubili. Skoro čitav meč smo kontrolisali igru, imali smo plus devet i na kraju poraz. U tom momentu sam se osećao loše svakako, ali naredni dan smo već razmišljali o utakmici u ABA ligi, tu smo pobedili i sada smo ponovo spremni za Evroligu. Uzbuđeni smo, igramo kod kuće, pa ćemo da vidimo kako će to da izgleda, počeo je Gedraitis.

Litvanac je svestan da Monako ima odlične bekove i kompletan tim.

-Imaju neverovatne bekove, igraju dosta jedan na jedan,kompletan su tim. Moramo da radimo dosta u odbrani, pomažemo jedni drugima i poslušamo Duškov (Ivanović) plan, šta očekuje od nas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE