NA DEBIJU KEMBE VOKERA: Zvezda poražena u neizvesnom duelu od Monaka, Nejpir “zaboravio” kako se postiže koš u završnici

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu Evrolige u Areni od Monaka sa 82-76.

Bio je ovo veoma nezvestan duel tokom kojeg nijedna ekipa nije dostigla dvocifrenu prednost.

Ostaće ova utakmica upamćena po debiju Kembe Vokera, ali je pitanje koliko će nekadašnja NBA zvezda želeti da mu ostane u sećanju, i pored pobede. Za pet minuta koliko je proveo na perketu u prvom poluvremenu stigao je da promaši sve šuteve, dve trojke i jednu dvojku sa distance. Ipak, stigao je da se za slično vreme na parketu u drugom poluvremenu upiše u strelce sa dva realizovana slobodna bacanja.

Duel je počeo neefikasno i Monako je nakon dva minuta poveo sa 4-0 trojkom Majka Džejmsa, koji je bio raspoložen večeras. Ubrzo je ipak Rokas Gedraitis doneo prvu prednost domaćinu (5-4), i tako započeo još jednu neverovatnu seriju trojki, kojima nemilice teroriše protivničke ekipe od početka ove sezone.

Igralo se dosta otvorenog garda sa obe strane i igra se odvijala u brzom ritmu, ali su crveno-beli u završnici prvog dela stekli osetnije vođstvo. Najpre zahvaljujući tri uzastopne trojke Gedraitisa (uz stopostotan učinak 4/4), a serijom 10-0 se nadovezali Nejpir i Nedović, za prednost od 23-14 posle prve četvrtine.

Druga deonica je takođe startovala poprilično neefikasno, pa je za dva i po minuta uspeo samo jednom da poentira Džon Braun za goste. Stao je i šut srpskom timu u ovom delu, pošto su pogodili samo jednu trojku iz 7 pokušaja, što je ekipa Saše Obradovića umela da iskoristi i čak dođe do potpunog preokreta serijom 8-0, pre svega zahvaljujući trojkama Majka Džejmsa, a potom i Jakuba Kvatare, posle kojih je došlo do izjednačenja na 29-29.

Tada je domaći tim počeo da se bori drugim “oružjima”, pre svega odličnom igrom pod košem, dok je kvalitetnom odbranom uspevao da dođe do poena iz kontri. Posebno su se u završnici drugog perioda istakli centri Marko Simonović i Džoel Bolomboj, koji su igrali u tandemu.

U pravo vreme je stigla i prva trojka u ovom delu, koju je u poslednjem minutu ubacio Nedović, da bi potom Bolomboj u kontri, nakon ukradene lopte Gedraitisa, zakucavanjem postavio rezultat 44-38, sa kojim se otišlo na dužu pauzu između dva poluvremena.

Eli Okobo je trojkom otvorio drugo poluvreme, a Džon Braun se nadovezao za seriju od 7-0, kojom se gostujući tim ponovo našao u vođstvu od 45-44. Niz je prekinuo Marko Simonović, koji je nakratko preuzeo glavnu poentersku ulogu.

Razvila se ravnopravna i čvrsta igra, a Kemba Voker je svoje prve poene upisao sredinom ovog dela, kada je započeo mini-seriju koja je posle poena Džejmsa odvela Monako na +5 (58-53), zbg čega je Duško Ivanović bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Odmah nakon povratka na parket tačku na niz protivnika stavio je Miloš Teodosić pogođenom trojkom, dok je u završnici hranio loptama Bolomboja, koji je tako došao do dvocifrenog poenterskog učinka već posle tri četvrtine, kada je smanjio na 64-63 na nešto manje od minut do kraja ovog dela, ali se na kraju ispostavilo da su to poslednji poeni, pa se sa istim skorom ušlo i u poslednjih deset minuta.

Posle nešto manje od tri minuta igre u poslednjem kvartalu Zvezda konačno ponovo prelazi u prednost posle trojke Hange iz ugla, čemu je prethodio “nebeski” ofanzivni skok Bolomboja. Na to se svojim drugim pogotkom iz daljine nadovezao Nedović posle ukradene lopte Davidovca (70-66), ali su gosti preokrenuli preko Okoba (71-70), dok je srpskom timu falio Nejpir koji nikako nije uspevao da dođe do koša, iako je pokušavao na sve načine.

Trener Ivanović je američkog beka izbacio iz igre na oko dva minuta do kraja, ali srpski predstavnik nije uspeo da sustigne protivnika, pa je doživeo drugi poraz u takmičenju.

Rokas Gedraitis je na kraju ostao najefikasniji igrač utakmice sa 20 poena, ali je od toga samo 2 ubacio u drugom poluvremenu, kada je takođe falio i njegov učinak.

Nedović je upisao 15 poena, 6 asistencija i 2 skoka, a Džoel Bolomboj 11 poena, 4 skoka i jednu asistenciju.

U pobedničkom sastavu se istakao Majk Džejms sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 11 asistencija, na šta je dodao i 3 uhvaćene lopte. Dialo je upisao 12 poena, 8 skokova i 3 završna dodavanja, a Braun i Okobo (po 5 skokova i asistencija) po 11 poena.

Već za dva dana u sklopu 4. kola Monako dočekuje Albu, a Zvezda gostuje Virtusu u Bolonji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE