“Svi su mi u Zvezdi pomogli da budem novi Luka, kod Ivanovića sam igrao najbolju košarku”

Argentinski plejmjeker Luka Vildoza je u Crvenu zvezdu stigao početkom prošle sezone i za kratko vreme je izazvao pravu histeriju “Delija” koji su ga obožavali kao retko kog igrača pre toga.

On je sjajnim partijama zaslužio nagradu igrača meseca u Evroligi, ali je posle povrede i privatnih problema pao u formi i do kraja sezone se nije vratio na pređašnji nivo.

Iako je sada u Panatinaikosu, priznaje za grčke medije da se u Zvezdi mnogo promenio.

Posle mesec dana kako sam stigao bio sam izabran za najboljeg igrača meseca u Evroligi. Bio sam srećan i ponosan i to mije trebalo u psihičkom smislu. Svi u klubu su mi pomogli da budem novi Luka.

On je upitan o razlikama između Duška Ivanovića i Ergina Atamana.

Mnogo je razlika. Imaju potpuno drugačiji način vođenja ekipe i rada sa igračima. Duško je strog i tera te do krajnjih granica, ali svaki igrač napreduje kod njega. Najbolje sezone u karijeri sam igrao kod Ivanovića. Sada sarađujem sa Atamanom i nadam se da zajedno možemo da učinimo tim boljim. On ne radi kao Duško, potpuno mu je drugi pristup.

Vildoza je do sada imao spor start u Grčkoj i već je počelo da se pominje da će napustiti klub posle dolaska Kendrika Nana. U proseku je u Evroligi na 9 poena i 3,2 asistencije, ali i na indeksu 8,8.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ EVRO PRIČE: Jug duplom pobedom eliminisao Zvezdu

Vaterpolisti Crvene zvezde eliminisani su u četvrtfinalu Evrokupa. I u drugom meču, bolji je bio dubrovački Jug sa 14:10...

POVEZANE OBJAVE