STOJKOVIĆ I VLAHOVIĆ: Pozitivan rezultat iz Brisela kao uvertira za Bugarsku

Fudbaleri Srbije sutra će odigrati prijateljski meč na gostovanju Belgiji.

Orlovi su u odličnoj poziciji da se plasiraju na Evropsko prvenstvo. Posle sutrašnjeg duela, očekuje ih vrlo bitan meč u subotu protiv Bugarske.

Pre meča i po dolasku u Brisel oglasio se trener Dragan Stojković:

Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu. Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti veoma interesantna za gledanje. Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom, rekao je on.

Slično misli i napadač Juventusa Dušan Vlahović:

Srećni smo što igramo protiv jedne tako jake reprezentacije kao što je Belgija, pogotovo što znamo šta nas očekuje od marta u mečevima Lige nacije, nadamo se i Evropskom prvenstvu. Generalno moramo da imamo što više ovako jakih mečeva, jer to zahteva najveći nivo fudbala. Sutra ćemo, zbog svega navedenog, znati kako da se nosimo sa jakim protivnikom, istina ovo će biti susret prijateljskog karaketra, ali bez obzira naša obaveza je da budemo hrabri i uvek idemo na pobedu. U svakom slučaju meč u Briselu je dobra priprema za sve ono što nas očekuje u Leskovcu, zaključio je on.

Meč Belgija – Srbija igra se sutra od 20:45. U subotu 19. novembra od 15 časova Orlovi u Leskovcu dočekuju Bugarsku.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE