DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Siner poslao Đokovića u polufinale!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u završnicu poslednjeg mastersa sezone. Nakon trijumfa nad Hubertom Hurkačem dočekao je pobedu Janika Sinera protiv Helgera Runea sa 2:1. Tako je u polufinale otišao sa druge pozicije. Po setovima 6:2, 5:7, 6:4.

Italijan je odmah ušao dobro u meč i napravio brejk. Ubrzo je na semaforu stajalo 2:0. Nastavio je sa značajno boljim tenisom i sa još jednim brejkom stigao do 3:0.

Nakon toga je Danac imao 4 gema zaostatka i tek tad se upisao na skor za 1:4. Kroz nekoliko gemova kasnije, bilo je 1:0 u setovima za domaćeg igrača.

Danski igrač nije dozvolio isti početak drugog seta kao prvog. Krenulo se u neizvesnijem ritmu. Rune nije iskoristio brejk šansu u četvrtom gemu.

Bilo je brejk lopti u tom setu na obe strane. Rune je iskoristio šansu i u 11 gemu oduzeo servis rivala za izjednačenje.

U odlučujućem setu je Siner prvi zapretio, ali nije iskoristo dve brejk lopte a Rune osvojo maratonski treći gem. Rune je potom pretio u sedmom gemu imajući brejk lopte. Veliku šansu je Italijan iskoristio u osmom gemu došavši na prag trijumfa. Kasnije je to iskoristio.

On i Đoković sutra će saznati ko su im rivali posle mečeva u crvenoj grupi. Izvesno je da će rival Srbinu biti Danil Medvedev koji igra protiv Karlosa Alkaraza od 14:30 a Zverev će odmeriti snage sa otpisanim Ruboljovom sutra od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPRAVDAO POVERENJE: Efes zadržao Mijatovića!

Košarkaši Anadolu Efesa ove sezone zaustavljeni su u plej-inu Evrolige. Poraženi su protiv Virtusa koji je kasnije ispao od Baskonje. Ekipu...

POVEZANE OBJAVE