FSS SUMIRAO UČINJENO: Neki igrači nisu bili rođeni kada smo zadnji put nastupali na EP

Fudbaleri Srbije kao drugoplasirani obezbedili su učešće na narednom šampionatu Evrope u Nemačkoj.

Na ovaj trenutak čekalo se 24 godine da ponovo zaigramo na tom nivou takmičenja. Poslednji put je to bilo 2000. godine u Belgiji i Holandiji. Nastupali smo kao SRJ (Savezna Republika Jugoslavija).

Grupu smo prošli sa Norveškom, Španijom i Slovenijom. Potom nas je ubedljivo porazio jedan od domaćina Holanđani 6:1. FSS je sumirao učinjeno u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Podsetili su da je te davne godine, Jugoslaviju predvodio aktuelni selektor Orlova Dragan Stojković kao kapiten. U međuvremenu, on je 14 selektor od 2006. godine kojeg smo imali.

Takođe, vezali smo učešće na dva velika takmičenja uključujući i prošlogodišnji Mundijal u Kataru.

Zanimljivo zvuči i podatak da danas u selekciji imamo igrače koji nisu bili ni rođeni kada je nacionalni tim poslednji put bio učesnik Prvenstva Evrope. Lazar Samardžić, Ivan Ilić, Strahinja Eraković, Strahinja Pavlović. Dušan Vlahović je imao tek šest meseci, a generacija (1995-96.) koja je osvojila svet na Novom Zelandu, jedva da se seća nastupa Piksijeve Jugoslavije u Belgiji i Holandiji. Sve to govori o značaju plasmana na EURO u Nemačkoj, stoji u tekstu na sajtu FSS.

Plasman na EP, bio je prvi strateški cilj novog rukovodstva Srpske kuće fudbala, što su na kraju i istakli.

Žreb za EP biće održan 2. decembra u Hamburgu, a Orlovi ga dočekuju iz četvrtog šešira.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE