ZVEZDA PODSETILA: Skoro decenija od ubistva navijača u Turskoj

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Mornar u ABA ligi i izbili na čelo tabele.

U petak su domaćini Armaniju u Evroligi. Crveno-beli su se prisetili na današnji dan, ubijenog navijača Marka Ivkovića, popularnog “Jagode”. On je stradao pre devet godina u sukobu navijača na gostovanju crveno-belih Galatasaraju.

Danas  u utorak, 21. novembra 2023. godine navršava se 9 godina od tragične smrti navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića “Jagode”.Tog 21.11.2014. godine Marko Ivković napadnut je sa grupom navijača crveno-belih u Istanbulu ispred dvorane “Abdi Ipekči” gde je krenuo da bodri svoju Crvenu zvezdu u utakmici Evrolige protiv Galatasaraja. Mučki napad zavšio se tragično a jedan od navijača tog turskog kluba naneo je nožem smrtonosne povrede Marku. Ubica je otkriven, njegovo ime se zna Kadri Aktaš, a zna se i da mu je 2022.godine smanjena kazna sa 25 na 15 godina zatvora sramnim obrazloženjem. U moru pitanja, ostaje i danas ono glavno –  zašto je to uradio? Na neka možda nikada nećemo dobiti odgovor, ali je na KK Crvena zvezda da i na ovaj način čuva sećanje na Marka Ivkovića. KK Crvena zvezda Meridianbet, napisali su crveno-beli na svom sajtu.

Utakmica sa Armanijem na programu je u petak od 20:30. Po ubijenom navijaču nosi ime i kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE