SRBIJA-VELIKA BRITANIJA: Polufinale blizu, Kecmanović za 1:0!

Teniska reprezentacija Srbije za korak je bliže polufinalu Dejvis kupa.

Miomir Kecmanović je doneo prvi poen našem timu. Sa 2:0 slavio je protiv Džeka Drejpera u dva taj brejka. Po setovima 7:6 (2) i 7:6 (6)

Srbin je sigurno osvojio prvi gem. Drejper je bio još brži i bez izgubljenog poena.

Tokom seta nijedan igrač nije drugom dozvolio brejk lopte sve do osmog gema. Tada je Kecmanović imao dve prilike koje nije iskoristio.

Pritisnuo je Miomir potom i u narednom servis gemu rivala. Drejper je uspeo da spase dve brejk i set lopte pri 5:4 za srpskog igrača. Kasnije je Britanac uspeo da izbori 5:5.

Kecmanović je obezbedio potom taj brejk a Britanac nas i definitivno uveo u trinaesti gem. Njega bolje počinje naš igrač sa 2:0. Kasnije je stigao i do +3 (4:1) Miomir. Ubrzo se našao nadomak osvajanja seta sa četiri prilike za to. Iskoristio je odmah prvu i sa 7:2 u taj brejku doneo prvi set Srbiji u ovom četvrtfinalnom susretu.

Drugi set je počeo sigurnim gemovima na servis oba rivala za 1:1. Dalje kroz set su teniseri uspešno osvajali svoje gemove. Došlo se i u tom delu igre do taj brejka. Ovoga puta je Britanac stekao početnih 2:0 a Miomir odmah vezao četiri poena za potpuni preokret.

Vodio je 5:3 ali je Drejper uspeo da se vrati na 5:5 u poenima. Kecmanović je potom stigao do prve meč lopte. Potom je imao drugu na svoj servis koju koristi.

Priliku da donese trijumf i plasman u duel protiv Italije ima Novak Đoković koji igra sa Kameronom Norijem.

FOTO: TSS-Srđan Stevanović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan bivši igrač Partizana blizu potpisa za PAOK

Poznato je da su navijači Partizana i PAOK-a u bratskim odnosima, a i u sastavu kluba iz Soluna uskoro...

POVEZANE OBJAVE