Di Kanio o Vlahoviću: Teške reči nekadašnjeg napadača

Nekadašnji fudbaler Juventusa Paolo Di Kanio za izneo je kritike na račun reprezentativca Srbije Dušana Blahovića za italijanski list “Tutosport”.

Di Kanio je komentarisao očekivanja pred duel Intera i Juventusa, a posebno je kritikovao srpskog napadača Dušana Vlahovića.

Ako nije uspeo u Torinu to je 75 posto njegova krivica. Ako ste jaki, koliko god da ste frustrirani zbog nekoliko prilika za gol, morate da pokazujete inicijativu, morate da ste posvećeni snazi i koristite lopte koje vam kasnije dođu. U Firenci je bio „zapaljen“, verovao je u sebe, igrao sa radošću. U Juventusu je sve očigledno drugačije, čak i u pritisku, ali je otkrio mnogo krhkosti o njemu, o njegovim izborima, o tome da nije fudbalski inteligentan kada naiđe na poteškoće. Ja sam grub i direktan kada kažem da nema fudbalsku inteligenciju, ali to ne znači da ne može da igra u Juventusu. Mora da nauči da radi neke stvari na terenu jednostvano, jer na taj način ne samo da dovodi saigrače u uslove da rade dobro, već i da mogu da mu vrate loptu. Veliki i čist talenat jak je u teškoćama, zaključio je Di Kanio.

O samom meču je rekao.

Ne možemo da kažemo da će ovaj meč rešiti prvenstvo jer je još rano, ali može dati dobar pravac. Pobeda bi više značila Alegriju koji bi uprkos slabijem kvalitetu i mašti od rivala, svoju ekipu psihološki mogao da ubedi da ima materijala da osvoji Skudeto. Bojim se da ćemo na terenu malo videti fudbalske predstave. Juve će prepustiti loptu Interu, a on po prirodi neće forsirati igru dok ne pronađe slabosti rivala. Voleo bih da vidim dva tima koja jedni drugima daju golove, ali kako svtari stoje nadajmo se da ćemo posle dvadesetak minuta dosadne igre videti jedan gol, rekao je Di Kanio.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MINHEN TE ZOVE, A MERIDIAN VODI – NA EURO ZA 1€!

Zapleši ritmom fudbalske igre i oseti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je...

POVEZANE OBJAVE