Olimpijakos nakon pobede nad Zvezdom samleo Žalgiris, Obradović bolji od Ivanovića, odlični Marinković (VIDEO)

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Efesu, a Crvena zvezda je doživela pravi debakl na domaćem terenu protiv Olimpije iz Milana.

Pored ovih, danas su odigrane još dve utakmice u sklopu Evrolige, a slavili su Monako i Olimpijakos.

Nakon što je izvojevao pobedu u neizvesnoj završnici nad Zvezdom u prethodnom kolu, Olimpijakos je takođe u Pireju razmontirao Žalgiris, savladavši ga sa 89-72.

Već tokom druge četvrtine domaćin je imao prednost od 15 poena, koju je lagano održavao do kraja i još dodatno uvećao u poslednjem periodu.

Najefikasniji na utakmici bili su Ajzea Kenan sa 25 i Alek Piters sa 22 poena, na šta je pridodao i 6 skokova i 2 asistencije.

U poraženom timu je Kinan Evans ubacio 21 poen, dok su Hejs i Manek stali na po 10.

Olimpijakos u narednoj rundi gostuje Monaku, a Žalgiris Olimpiji u Milanu.

U Fernando Buesa Areni, u okršaju dvojice trenera sa ovih prostora i bivših stratega Crvene zvezde, Monako Saše Obradovića je u veoma neizvesnoj utakmici prekinuo niz od pet uzastopnih pobeda Baskonije Duška Ivanovića, slavivši na kraju sa 77-75.

Utakmica je protekla veoma neizvesno ali je Monako uspeo da se odlepi na trenutak u poslednjoj deonici i na dvocifrenu prednost, posle trojke Majka Džejmsa za 73-62. Ipak, Markus Hauard je na 22 sekunde do kraja na isti način neutralisao zaostatak, ali je Blosongejm rešio utakmicu prikucavanjem na dve i po sekunde pre kraja poslednje sirene, nakon što je Džejms promašio trojku.

Majk Džejms je na kraju imao 28 poena, što je učinak na kom je ostao posle pomenute trojke, a uz to je došao i do 8 skokova i imao 5 završnih dodavanja.

U poraženom timu je Markus Hauard upisao 18 poena, dok je sjajan bio i naš reprezentativac Vanja Marinković sa 15 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Baskonija će u narednom kolu gostovati Valensiji u španskom okršaju, koju je nedavno dobila u španskoj ACB ligi, dok će Monako dočekati Olimpijakos, kao što je već pomenuto.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina sa Špancima pravi “trejd”?

Vojvodina su u Superligi Srbije bori za izlazak u Evropu, a opšti utisak je da je klub iz Novog...

POVEZANE OBJAVE