DUBL ODLUČUJE: Đoković propustio tri meč-lopte i izgubio od Sinera

Dubl će odlučiti o drugom finalisti Dejvis kupa, pošto je, nakon pobede Kecmanovića nad Musetijem, Novak Đoković poražen od Sinera u meču punom preokreta.

Đoković je izgubio sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6 i 7:5, nakon što je u odlučujućem setu propustio tri uzastopne meč-lopte!

Tako će Australijanci još pričekati na protivnika u finalu, pošto će dubl meč odlučiti da li će to biti Italijani ili naša reprezentacija.

Meč je počeo poprilično neočekivano, pošto je Italijan došao do prednosti od 5:1, ostvarivši dva brejka viška, a potom rutinski i bez izgubljenog poena završio set svojim servisom. Nije Novak ličio na sebe u prvom setu, dok je Siner morao da krene svim silama pošto je njegova ekipa bila u zaostatku.

Sve se međutim izokrenulo u drugom delu meča. Đoković je napravio brejk za 3:1, a nakon što je Siner propustio brejk loptu, i sa 5:2. Naredni gem je bio veoma dug, ali je naš igrač iskoristio treću priliku i po drugi put oduzeo servis rivalu za izjednačenje u setovima.

MIOMIR POSLE VELIKE POBEDE MIRAN: Fenomenalan meč

Novak je odlučujući set otvorio sigurno, gemom bez izgubljenog poena, a onda je usledio gem na servis Italijana sa čak sedam izjednačenja. Međutim, Đoković je propustio jedinu brejk priliku tada. Njegov protivnik se mnogo više mučio, pošto je i u narednom servis-gemu Sinera pripretio tako što je od 40-00 došao do izjednačenja, osvojivši tri uzastopna poena. Ipak, takva situacija bila je sve do samog kraja, kada se desilo “pomračenje”.

Srbija je bila nadomak finala, pošto je prvi teniser sveta imao tri meč lopte na servis rivala pri vođstvu od 5:4, ali se Siner ekspresno uzdigao sa pet uzastopnih poena sjajnim servisima, a potom i sam došao do brejka za 6:5, a zatim i sigurno do pobede i izjednačenja u ovom duelu, pun samopouzdanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vildoza: Srećan sam što se vraćam u Beograd

Bivši igrač Crvene zvezde, Luka Vildoza trenutno nastupa za grlki Panatainaikos, ali ga samo lepa sećanja vezuju za crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE