IMPRESIVAN PREOKRET: Kecmanović doneo prednost protiv Italijana posle niza od devet uzastopnih gemova!

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 1-0 u polufinalu Dejvis kupa protiv Italije!

Prvi bod doneo je Miomir Kecmanović, koji je nakon velikog preokreta savladao Lorenca Musetija sa 2:1, po setovima 6:7 (7:9), 6:2 i 6:1.

O zasluženoj pobedi svedoči i činjenica da je Kecmanović imao čak 12 brejk lopti, dok je Italijan uspeo da dođe tek do tri takve prilike.

Miša je odmah iskoristio prvu brejk priliku na meču i poveo sa 1:0. Potom je narednih nekoliko svojih servis gemova lako dobijao, dok je u trećem i šestom gemu propustio ukupno tri brejk-lopte da još jednom oduzme servis rivalu. Ipak, to nije učinio, pa je Museti uzvratio u najnezgodnijem trenutku, kada je naš teniser servirao za vođstvo u setovima, tako izjednačivši na 5:5.

Imao je Kecmanović brejk priliku odmah u narednom gemu da vrati izgubljeno, ali nije uspeo u tome, a u narednom gemu je ostao pribran i odveo set u tajbrejk. Tamo je prvi došao do mini-brejka, ali je na kraju Italijan osvojio dodatni gem na razliku, nakon ukupno sedam mini-brejkova.

Ipak, Kecmanović je ostao potpuno pribran, a odličan tenis na terenu je nastavljen. Nije bilo brejkova sve do šestog gema, kada je Srbin iskoristo tek treću šansu i poveo sa 4:2. Ovog puta nije ispustio prednost, štaviše. Nanizao je još dva gema i tako izjednačio na 1:1 u setovima.

I tu nije bio kraj! Demoliran blickrigom Kecmanovića, kvalitet igre Italijana je popustio, pa je Srbin nastavio ionako impresivnu seriju sa kraja prethodnog seta, nanizavši čak osam uzastopnih gemova, tako došavši do prednosti od 4:0 u odlučujućem delu igre!

Nakon pauze, u kojoj je Italijan dobio pomoć fizioterapeuta, Kecmanović je ponovo zablistao i osvojio gem bez izgubljenog poena, asom drugim servisom. Museti je uspeo da dođe samo do utešnog gema do kraja meča.

Priliku da nas odvede u finale imaće Novak Đoković, koji će igrati protiv Janika Sinera apsolutni derbi finalnog turnira, s obzirom na to da su njih dvojica najboljeplasirani teniseri u Malagi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda sigurna u svom bazenu u borbi za finale

Crvena zvezda povela je u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije, pošto je na svom bazenu bila bolja od...

POVEZANE OBJAVE