Novi Beograd u Španiji juri prvo mesto u grupi

Vaterpolisti Novog Beograda otputovali su Španiju gde ih u sredu očekuje utakmica poslednjeg, šestog kola grupe A Lige šampiona protiv Sabadelja. Ovaj duel igra će se u pomalo neobičnom terminu od 12 časova i 30 minuta.

Uvek kažemo da je svaka sledeća utakmica najteža, a ova protiv Sabadelja će takva zaista i biti. Imali smo veliko emotivno i fizičko pražnjenje tokom vikenda na završnom turniru Kupa Srbije, a predstoji nam utakmica koja odlučuje dosta toga. Pogotovo za ekipu Sabadelja, jer oni moraju da nas pobede da bi prošli dalje, počeo je priču trener Novog Beograda Živko Gocić i potom dodao:

Mi smo već obezbedili plasman među osam najboljih tiova Evrope, ali nam je cilj da budemo prvi u grupi. Biće jako teško, jer će nas dočekati protivnik koji će igrati na sve ili ništa, ali sam i uveren da ako energetski budemo pružili partiju kakve smo pružali na Kupu u Šapcu da je sve u našim rukama i da ćemo se sa nova tri boda vratiti iz Španije, konstatovao je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Filip Filipović je poručio da je cilj jasan:

Treba da se pobedi i osvoji prvo mesto u grupi, ne samo što nam to donosi lakši žreb, jer toga praktično neće biti u nastavku takmičenja u Ligi šampiona, već zato što smatram da je ova ekipa došla do tog nivoa igre i fizičke spreme da to možemo da iznesemo. Mi smo bolji od ekipe Sabadelja, iako smo oslabljeni neigranjem Ćuka i Jakšića, ali ciljevi se ne menjaju ko god da bude igrao.

Filipović je uveren da ukoliko njegova ekipa pruži maksimum, u šta ne sumnja, trijumf neće izostati:

Potrebno je samo da se fizički i emotivno oporavimo, jer zaista smo imali veliko emotivno pražnjenje na putu ka osvajanju pehara u Kupu Srbije. Ali, malo ljubavi i malo zagrljaja i biće to sve kako treba u sredu, zaključio je Filipović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Žakelj izneo očekivanja pred Partizan!

Košarkaši Budućnosti u utorak gostuju Partizanu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige.  Trener podgoričke ekipe Andrej...

POVEZANE OBJAVE