SP RUKOMET: Srbija ispunila primarni cilj!

Rukometašice Srbije, plasirale su se u narednu fazu Svetskog prvenstva. One su večeras bile bolje od Čilea 30:16 (10:6) i pridružile su se Rumuniji i Danskoj. Imale su Srpkinje momente nesigurne igre, ali su sredinom drugog dela uspele da stvore ključnu prednost.

Naše dame postigle su prvi gol na utakmici. Početno vođstvo izabranica Uroša Bregara bilo je 3:0 potom. Tek nakon sedam minuta igre, Čileanke stižu do prvog gola. Ubrzo su uspele i da izjednače na 3:3. Na pola prvog poluvremena su i povele 4:3 nakon znatno slabije igre našeg tima.

Srbija se oporavila i vratila prednost 5:4 u vrlo neefikasnom poluvremenu. Naš tim je ubrzao i stigao do +5 (10:5). Čileanke su smanjile na 10:6 i tim rezultatom se otišlo na odmor posle 30 minuta igre.

Drugi deo Čileanke otvaraju munjevito. Sa serijom 3:0 stigle su na gol zaostatka 10:9. Tada je naš tim reagovao serijom 5:0 za +6 i 15:9. Potom su stigle naše devojke i do maksimalnih +10 (21:11). Taj višak su naše igračice nadogradile i mirno privele meč kraju.

U borbi za četvrtfinale, rivali su Nemačka, Poljska i Japan. Srbija nije prenela nijedan bod jer je izgubila obe utakmice od Rumunije i Danske. Dve najbolje selekcije iz novoformirane grupe idu u četvrtfinale.

Foto:  IHF/Kolektiff Images

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpkinja šampionka Evrope!

Srpska veslačica Jovana Arsić postala je šampionka Evrope u disciplini skif, nakon trijumfa na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Naša...

POVEZANE OBJAVE