EVROLIGA: Alba bez novog skalpa, Real siguran u Atini (VIDEO)

Osim susreta Partizana i Armanija, večeras su se odigrala još dva meča 13. runde Evrolige.

Efes je u Berlinu uspeo da slomi otpor Albe i trijumfuje 97:89. Nemci tako nisu uspeli da ugrabe još jedan trijumf posle onog nad Žalgirisom pre dva dana.

Turski tim je odigrao bolje prvi period. Alba je odlično odigrala drugi perod. Dobili su ga sa +10 za minimalnu prednost na poluvremenu.

Nemački predstavnik je nastavio sa dobrom igrom i u trećoj četvrtini državši plus na svojoj strani. Krajem tog perioda su ga izgubili a Efes ponovo poveo. Potom je u poslednjoj četvrtini napravio ključnu razliku za sedmi trijumf.

Do njega ih je vodio raspucani Larkin sa 32 koša i 17 Dauma. U timu Albe Joanes Timan imao je 31 koš.

Real je trijumfovao na gostovanju Panatinaikosu 90:78. Za to im je bila dovoljna jedna četvrtina.

Nakon neizvesne prve, Madriđani su u drugoj dodali gas. Tada su napravili dvocifreni plus. Panatinaikos je to uspeo da stigne i povede.

Vrlo efikasno poluvreme završeno je sa +1 u korist Reala 46:45. Ekipa Ćusa Matea se ponovo odlepila u trećoj četvrtini koju su dobili u svoju korist sa 26:10.

PAO je u 4/4 pokušao i imao seriju 8:0 ali nedovoljno. Real je rutinski priveo susret kraju. Najbolji kod pobednika bio je Hezonja sa 19 uz 16 poena Deka. U timu Panatinaikosa Nan je imao 24 koša.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE