ZVEZDA BOLJA U DERBIJU: Partizanu mlade snage donele dva neverovatna preokreta, ali nedovoljno za pobedu, Nikolić dominirao

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su kao domaćini Partizan u prvom ovosezonskom derbiju, nakon mnogo preokreta sa 3:2 (25:23, 27:29, 26:28, 25:19, 15:10) u setovima.

Crveno-beli su u svim setovima vodili, ali je razlika bila u tome što je tim Bojana Janića u drugom i trećem setu dolazio do velikih preokreta, kada je uspevao da nadoknadi 8, odnosno 6 poena manjka u drugom delu setova, a zatim da ih osvoji na razliku.

Na startu meča su crno-beli prethodno imali +4, ali je Zvezda preokrenula na 9:8, posle čega nije ispustila vođstvo, iako je razlika u poenima varirala.

Na sredini drugog seta, kada je njegov tim bio u nezavidnoj situacji, mladi Ignjat Dopuđ je u primačkoj dijagonali zamenio Luku Tadića, biveg odbojkaša Zevzde, i blistavom igrom bio najzaslužniji za preokret.

U trećem setu su za novi preokret bili najzaslužniji mladi srednji blokeri Petrović i Janković, kojima je ukazano poverenje ispred prekaljenog bivšeg reprezentativca Novice Bjelice, što se isplatilo.

Ipak, domaćin nije dozvolio da prevagne psihološka prednost, pa je izjednačio na 2:2 nakon što je dosta ubedljivo došao do četvrtog seta, a potom je u tajbrejku došao do vođstva od 8:4 i nije dozvolio da još jednom ispusti veliku prednost.

Najzaslužniji za pobedu bio je Zvezdin korektor Dušan Nikolić, koji je zabeležio čak 31 poen, dok je egipatski reprezentativac Ahmed Omar sakupio 13.

U poraženom timu je korektor Milija Mrdak postigao 28, a prošlosezonski igrač Crvene zvezde Lazar Marinović 18 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE