Doskorašnji napadač Partizana dominira u Italiji!

Srpski reprezentativac Dušan Vlahović već nekog vreme važi ne samo za jednog od najboljih napadača u Italiji, već i na svetu.

Njegovim stopama prethodne zime krenuo je i momak istog prezimena Vanja, koji se takođe iz Partizana zaputio u Italiju, ali u Atalantu iz Bergama.

TRESE MREŽE U ITALIJI: Srbija ima novog Vlahovića- bukvalno! (FOTO)

Prvo je u drugom delu prošle sezone nastupao kao pozajmljeni fudbaler, a nakon što je potpuno zadovoljio sa šest pogodaka u Primaveri, prvoj omladinskoj ligi Italije, potpisao je ovog leta profesionalni ugovor sa timom iz Bergama.

Ispostavilo se to kao pun pogodak, pošto je već sada duplirao svoj skor iz prethodne polusezone, pa sa 12 golova ubedljivo drži čelo liste strelaca u Primaveri, i to je postigao na 11 utakmica!

Na drugom mestu je Ruso iz Sasuola sa 9 golova, dok Koroni iz Empolija ima jedan manje.

Najviše se istakao prethodnog vikenda kada je u mrežu Lećea sasuo het-trik. Prethodno je dva pogotka postigao protiv mladih nada Juventusa.

Ukupno je u dresu mladog tima Atalante na 27 utakmica upisao 18 golova, a o njemu se pohvalno izrazio i trener prvog tima Đanpjero Gasperini, pa je jasno da još jedan Vlahović kuca na vrata Serije A.

Nedavno je put Italije krenuo još jedan talentovani napadač Partizana Matija Popović, takođe bez odigrane utakmice za prvi tim. On je potpisao za Milan, gde će se priključiti zemljaku Jan-Karlu Simiću.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VOJVODINA – ZVEZDA, SASTAVI: Milojević sa dve mlade uzdanice od starta

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas od 17.30 Vojvodini u 32. kolu, odnosno 2. kolu plejof faze Superlige. Zvezda je...

POVEZANE OBJAVE