I ČOVIĆ SVEO RAČUNE: Zvezdin budžet 16 miliona, kako to da Partizan duguje 585 miliona dinara državi za porez?

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon pobede protiv Albe gostuju Studentskom centru u ABA ligi.

Taj meč se igra sutra od 17 časova a potom dočekuju Real Madrid.

Predsednik kluba Nebojša Čović gostovao je jutros na TV Prva. Odmah je reagovao na objavu Ostoje Mijailovića o tome da je budžet Partizana 20 miliona evra.

Budžet Crvene zvezde je 15.777.062 evra. Hajde da kažemo, oko 15 miliona i 800. Troškovi za igrače, po finansijskom fer-pleju Evrolige, ne smeju da pređu 65 odsto budžeta. To znači da su naši troškovi za igrače negde oko 10 milona i 200, tačnije 10.192.738 evra. To je budžet za sezonu 23/24. Naravno, budežet je živa materija u slučaju da dođe do nekih dolazaka ili odlazaka. On će se svakako menjati, rekao je on.

Potom je dodao:

Zvezda to poštuje i nadamo se da će drugi poštovati. Mi smo bili pod merama prošle godine, gde su naše komšije bile neormno angažovane da spreče igranje Kampaca. Mi smo izveštaj za prošlu sezonu predali Evroligi. Mislim početkom novembra, krajnji rok je 20. decembar. Jako je zanimljivo da vidimo kako će komisija da komentariše neke druge budžete. Evo, na primer, od naših komšija. Kada dugujete državi 585 miliona dinara državi za porez. Kako?, kaže Čović i napominje da će dug uskoro biti saniran.

On je komentarisao i slučaj beogradske arene i prvu pobedu Zvezde nad Albom od 2015. godine. Nakon susreta sa Studentima, meč Zvezde i Reala igra se u utorak od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE