EVROKUP: Propuštali prilike, Rumuni nose pobedu iz Podgorice!

Košarkaši Budućnosti izgubili su od Kluža 79:77 na svom terenu u 13. kolu Evrokupa. Domaćini su u nekoliko navrata tokom meča imali dvociferni višak. Ipak, rival ih je sustigao i u finišu upisao devetu pobedu. Na pet kola do kraja, ekipa iz Crne Gore vodiće žestoku borbu da bude među prvih 6 u grupi i obezbedi makar osminu finala.

Podgoričani su vodili tokom prve deonice. Tokom druge su stekli i dvocifreni plus igrači Andreja Žakelja.

Na poluvreme je Budućnost otišla sa +14 (45:31). Slavković sa 9 na jednoj i Stipanović sa isto toliko predvodili su ekipe nakon prvih 20 minuta igre.

Kluž se vratio u meč tokom treće četvrtine nakon 11:2 u prva četiri minuta tog dela. Prišli su na -5, ali je budućnost tokom 3/4 vratila dvocifren višak.

Budućnost je pala u 4/4 a Kluž uspeo da se ponovo vrati sa dvocifrenog minusa i stigli do izjednačenja 67:67 na dva minuta do kraja. Brajs Džons doneo je +4 na ulasku u poslednji minut utakmice za rumunski tim. Brendon Pol je trojkom smanjio na 74:75, ali je i promašajima propustio da donese trijumf.

Ričard Patrik je potvrdio trijumf a Popović smanjio samo rezultat trojkom.

Najbolji u pobedničkom timu Patrik i Stipanović imali su o 16 poena.

Kod ekipe Budućnosti Pol i Popović imali su po 13 koševa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OBELEŽIO TREĆU RUNDU PO EVROLIGE: Košarkaš Makabija MVP

Nakon trećih utakmica u plej-ofu Evrolige, poznato je da je Real Madrid prvi učesnik F4 u Berlinu. Večeras priliku da...

POVEZANE OBJAVE