Real u finalu Superkupa posle trijumfa protiv gradskog rivala nakon nekoliko preokreta, Ridiger pogađao istu mrežu u oba poluvremena, Savić presudio autogolom (VIDEO)

Fudbaleri madridskog Reala plasirali su se u finale nacionalnog Superkupa, pošto su u Rijadu bili bolji od gradskog rivala Atletika sa 5-3.

Utakmica je obilovala preokretima i mreže nisu nimalo mirovale, a vrhunac je dostignut odlaskom u produžetke.

Mario Hermoso je doveo crveno-bele do prednosti u 6. minutu utakmice, ali je Real već u 20. minutu izjednačio preko Ridigera, da bi nedugo nakon toga Mendi doneo potpuni preokret u 29. minutu.

Ipak, nije Kraljevski klub uspeo i da zadrži vođstvo na poluvremenu, pošto je Antonio Grizman ponovo poravnao rezultat u 37. minutu.

Novi veliki obrt doeno je Ridiger, koji je ponovo pogodio isti gol u 78. minutu utakmice, ali je ovog puta tu branio njegov saigrač Kepa, pa je tako zatresao mrežu za novu prednost Atletika od 3-2. Nije Raalu pomoglo ni pregledanje snimka u VAR sobi, pošto nije dosuđen faul nad golmanom njihovog tima.

Ipak, samo sedam minuta kasnije veoma lepim golom iz daljine Karvahal je pogodio za 3-3, pa se otišlo u produžetak.

Tamo je trajala neizvesnost sve dok Stefan Savić nije u 116. minutu “uzvratio” poklon Ridigeru i savladao Jana Oblaka nespretnom reakcijom posle centaršuta protivnika.

Konačan rezultat je potom u drugom minutu zaustavnoig vremena drugog produžetka postavio Brahim Dijaz.

U finalu će se Real Madrid sastati sa pobednikom sutrašnjeg duela između Barselone i Osasune.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROMENE U ZVEZDI: Glazer odlazi, vraća se Borjan i stiže još jedan golman iz Superlige!?

Fudbaleri Crvene zvezde večeras gostuju Vojvodini od 17:30 u drugom kolu plej-ofa. Sa njima će igrati finale kupa, dok će...

POVEZANE OBJAVE