HOĆE LI ZAŽIVETI: Nahbar se oglasio, Slovenac skeptičan o trejdovima u EL

I ove sezone smo videli veoma zanimljive duele u Evroligi. Takmičenje je od 2002. pod ingerencijom ULEB-a. Od tada se evropska kuća košarke brine o njemu umesto FIBA.

Najtrofejniji klub je sveukupno Real Madrid koji je u ovoj sezoni branilac titule. U međuvremenu je izvršni direktor takmičenja Paulijus Moteijunas najavio mogućnost uvođenja velike novine.

Naime, Evroliga planira da po ugledu na NBA, uvede trejdove između timova. Sada se po tom pitanju oglasio jedan od čelnika Evroligine asocijacije igrača (ELPA) Boštjan Nahbar.

Ideja o sistemu trejdova sve više privlači pažnju u poslednje vreme. Dok ne postoji iole značajan razlog da ELPA prihvati predlog o trejdovima u Evroligi, treba dodati da (u teoriji), stvaranje takvog sistema nosi sa sobom neizbežne pravne posledice. Skoro nemoguće za transfer ugovora igrača preko granica i domaćih šampionata na prvom mestu uskraćuje mogućnost za postojanje takvog sistema.Ugovori igrača bi onda morali da budu prvo raskinuti, a onda potpisani/produženi sa novim timom, pod istim uslovima, rekao je nekadšanji slovenački košarkaš koji je igrao u NBA ligi.

On je na kraju podvukao:

To u principu ne znači da se promena tima može smatrati trejdom kakvim ga znamo u NBA ligi. Ali ako govorimo o raskidu ugovora i potpisu za drugi tim, tome smo svedoci već sada, tokom Evroliginih transfer prozora, zaključio je Nahbar.

Večeras se igraju preostale utakmice 21. kola a srpski predstavnik Partizan dočekuje Makabi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVA POBEDA: Porto posle 40 godina dobio novog predsednika!

Fudbaleri Porta ove sezone neće osvojiti titulu prvaka države. Večeras igraju derbi sa Sportingom koji će osvojiti izvesno taj trofej. Nakon...

POVEZANE OBJAVE