DVOSTRUKA ŠAMPIONKA PORAŽENA: Osaka ispala već na startu AO u duelu iskusnih teniserki, izgubila i šampionka Vimbldona!

Dvostruka šampionka Australijan opena Naomi Osaka vratila se na turnir nakon jednogodišnje pauze zbog trudnoće. Ipak, to nije učinila na uspešan način.

Ona je u duelu dve iskusne teniserke u prvom kolu poražena od Francuskinje Karolin Garsije, sada 19. na svetu a nekada četvrte na WTA listi, sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (7:2).

Ključan u prvom setu bio je brejk Francuskinje u petom gemu, a propustila je još dve brejk lopte pri vođstvu od 4:3.

U drugom setu nije viđena nijedna brejk prilika, pa je viđen pravi okršaj dve teniserke sa snažnim udarcem. Ipak, u dodatnom gemu Garsija je načinila tri mini-brejka i nije dozvolila Japanki nijedan.

U drugom kolu Garsija će se sastati sa Poljakinjom Magdalenom Freč, koja je sa 2:1 usetovima savladala domaću igračicu Dariju Sevilj.

Iznenađenje dana je ubedljiv poraz na startu aktuelne šampionke Vimbldona Čehinje Markete Vondroušove, koja je sa 2-0 (6:1 i 6:2) izgubila od Ukrajinke Dajane Jastremeske, tek 93. teniserke na svetu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaš Studentskog centra prijavljen za NBA draft!

Mladi košarkaš Studentskog centra Luka Bogavac prijavio se za ovogodišnji NBA draft, saopštio je njegov menadžer Miško Ražnatović. https://www.sportskacentrala.com/2024/04/28/jos-jedan-igrac-mege-se-prijavio-za-nba-draft/?swcfpc=1 Bogavac...

POVEZANE OBJAVE