USPEŠNI POSLE MAKABIJA: Rutinska pobeda Partizana u Zagrebu

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Cibone 87:74 na gostovanju u duelu 16. kola ABA lige. Prvi minuti susreta nisu bili dobri, ali je od druge četvrtine ekipa Željka Obradovića preuzela kontrolu. Uspeli su tako da ostvare još jedan trijumf posle velikog preokreta protiv Makabija.

Domaćin je meč krenuo sa petorkom: Aranitović, Bošnjak, Perasović, Buljan i Radovčić. Partizan je krenuo u sastavu: Jaramaz, Ponitka, Trifunović, Ledej i Kaboklo.

Meč je poenima otvorio Buljan a Radovčić nadovezao za 4:0. Prvi koš na duelu za crno-bele, postigao je Trifunović. Cibona je znatno bolje ušla u meč i već na isteku prva tri minuta vodila +7 (11:4) posle trojke Aranitovića. Kaboklo poentira nakon tajm-auta. Trojkom Mustapića su domaćini stigli do prvog dvocifrenog viška (21:9) nakon skoro 7 minuta igre u prvom periodu. Nisu dozvolili veliku seriju kao Makabi, ali su igrači crno-belih ponovo bili u zaostatku na startu susreta. Promašivali su i gubili lopte. Ali su uspeli da se vrate i sa -5 odu na pauzu (25:20).

Promašajima na obe strane, počela je druga četvrtina. Prve poene je postigao Koprivica, a Partizan ušao u taj period sa 4:0.

Perasović je pogodio trojku za Cibonu, a Partizan poravnao na 29:29. Poveli su crno-beli prvi put posle 15 minuta igre poenima Kevina Pantera. Od tada su se ekipe smenjivale u vođstvu. Cibona je loše šutirala za dva, ali je imala bolji procenat šuta za tri poena. Prvo poluvreme završeno je prednošću gostiju iz Beograda 40:38 nakon bacanja Jaramaza.

Tim Cibone predvodi Aranitović sa 11 koševa. Panter ima 8 u timu Partizana.

Partizan treću četvrtinu počinje sa 5:0 poenima Kabokla i Anđušića. Stigli su posle i do +7 (40:47). Domaćini su takođe uzvratili serijom od pet vezanih poena. Izabranici Željka Obradovića su imali kontrolu u ovom delu igre počevši da pogađaju trojke. Sa dve vezane Anđušića i Ledeja, stigli su i do +10 (45:55). Tom razlikom su otišli crno-beli na odmor pred poslednji period (51:61).

Otvaraju ga sa dve trojke raspoloženog Anđušića. Trojkom je odgovorio Radovčić. Cibona je uspela da se spusti na -4 (63:67) serijom 10:0. Nalet je posle tri prazna minuta odbio Jaramaz pogodivši sva tri slobodna bacanja. Potom su se vratili na bezbednu distancu košem Kabokla (63:72). Cibona je pokušala da završnicu uvede u egal. U tome nisu uspeli pa crno-beli upisuju važnu pobedu u želji da prestignu Crvenu zvezdu Meridianbet na čelu pred plej-of.

Najbolji u timu Partizana bio je Kaboklo sa 18 koševa uz jedan manje Anđušića.

Kod Zagrepčana 17 koševa imao je Aranitović uz 16 Radovčića.

Crno-beli posle ovog susreta putuju u Atinu na gostovanje Panatinaikosu u 22. kolu Evrolige. Taj duel je na programu u petak od 20:15.

Cibona-Partizan 74:87 (25:20, 13:20, 13:21, 23:26)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KO ĆE OSTATI U PARTIZANU? Većini nosioca igre ističu ugovori!

Odbojkaši Partizana nisu uspeli da odbrane titulu šampiona Srbije, pošto su u finalu poraženi od večitog rivala Crvene zvezde....

POVEZANE OBJAVE