ZVEZDA PREDSTAVILA NOVO POJAČANJE: Poseduje isti glavni adut u igri kao i Nedeljković!

Nakon prodaje Koste Nedeljkovića Aston Vili u velikom transferu, Crvena zvezda je već obezbedila naslednika u vidu godinu dana starijeg Ognjena Mimovića.

On je prethodnu polusezonu proveo u OFK Beogradu, za koji je odigrao 13 utakmica, a sa crveno-belima je danas produžio ugovor do 2028. godine.

On je i zvanično promovisan, a tom prilikom je otkrio da mu je jedan od glavnih aduta – kao uostalom i Nedeljkoviću – brzina.

Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se čelnim ljudima u klubu, koji su imali poverenja u mene. Nadam se da ću ispuniti očekivanja u narednom periodu. Nema dileme da su mi prijale partije u redovima OFK Beograda, tako da i njima dugujem zahvalnost. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora, rekao je Mimović.

O osobinama mladog fudbalera govorio je i sportski direktor kluba Mitar Mrkela.

Ognjen Mimović je dete Crvene zvezde. Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba, poručio je Mrkela.

Mimović je sa omladinskom selekcijom kluba postao šampion države i nastupao u Ligi šampiona za taj uzrast. Tu ekipu predvodio je sadašnji šef struke Grafičara Marko Neđić, ali je Mimović ipak afirmaciju u seniorskom fudbalu sticao u OFK Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZNA ŠTA MU JE PRIORITET: Poznato vraća li se Radonjić na Marakanu

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u plej-ofu Superlige gostuju Vojvodini. Stekli su 10 bodova prednosti u odnosu na Partizan i pred...

POVEZANE OBJAVE