NOVA DRAMA: Srbija bez druge faze, poraz u poslednjoj sekundi!

Rukometaši Srbije drugim neuspehom su se oprostili od Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Izgubili su u napetoj utakmici od Crne Gore 30:29 (14:15). Naš tim ni u jednom trenutku nije mogao da pronađe rešenje za igru protivnika. Presudio je gol u samoj završnici susreta. Ni sa remijem ne bismo išli dalje.

Počelo je sa dva promašaja na obe strane. Nervozno su oba tima krenula, a Marsenić već dobio tehničku grešku. Posle skoro tri minuta, Borozan je postigao prvi gol na utakici i Crnogorci su poveli. Seriju su nadogradili na 4:0. Srbija se upisala na semafor tek posle pet minuta prvog poluvremena. Strelac je bio Orbović.

Crnogorci su nastavili da održavaju prednost od tri gola. Naš tim je nastavio sa promašajima. Posle smo na krilima raspoloženog Kukića stigli do -1 (8:9) u 18. minutu prvog dela. Na drugoj strani je odgovorio takođe željan igre Borozan. Rival je uspevao i tada da se drži na +3 a Srbija da dođe do povoljnijeg rezultata pred odmor. U tome su izabranici Tonija Đerone uspeli i sa 14:15 završili poluvreme.

Lazar Kukić je briljirao sa šest pogodaka bez promašaja. Borozan i Vujović su na drugoj strani imali po 4 pogotka.

Grbović postiže prvi gol u drugom poluvremenu. Za Srbiju odgovara Nemanja Ilić. Potom Radivojević iz kontra napada donosi izjednačenje (16:16). Simić je u crnogorskom timu dobio crveni karton. Srbija prvi put vodi tek u 37 minutu (18:17) a strelac je Ilić. To je bilo kratkog daha a Crna Gora preokreće sa igračem više posle dva minuta Pešmalbeku. Serijom 3:0, vratili su višak od dva gola.

Naš tim je sa 2:0 opet prišao na gol zaostatka (19:20). Protivnik je i za to imao odgovor. Srbija je ponovo došla na -1 (23:24) i kasnije (25:26). Srbi su izborili egal na minut do kraja 28:28. Borozan je dao gol, a Srbija u preostale 24 sekunde izborila remi sedmercem Abutovića. Grbović potom postiže pobedonosni gol.

Najbolji kod pobednika bio je Vujović sa 7 golova, šest je dodao Borozan.

U timu Srbije Kukuć je dao sedam golova uz pet Ilića. Oba tima su ispala a o pobedniku grupe večeras odlučuju Island i Mađarska.

Foto: EHF/ Kolektiff

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE