MILOJE BIO MEĐU NAJPERSPEKTIVNIJIM TRENERIMA SVETA: Rasadnik talenata, senzacionalni šampion Kupa Koraća, Jokić stasao uz njega, Marjanovića lansirao do najboljeg centra Evrope

Danas je iznenada, nakon srčanog udara koji je doživeo, preminuo srpski košarkaški trener i bivši proslavljeni košarkaš Dejan Milojević.

On je nakon uspešne igračke karijere započeo trenersku u Megi 2012. godine i odmah je bilo jasno da u njemu čuči veliki potencijal.

Odmah je sa ovim timom dogurao do polufinala Superlige, što je tada bio iznenađujući rezultat, i ostvario plasman u regionalnu ABA ligu, iz koje tim nije ispao do današnjeg dana.

U klubu je ostao čitavih osam godina, do 2020. uz veoma dubok trag, što rezultatski, što kada je reč o igračima koje je trenirao, a koji su sada među najboljima na svetu i u Evropi.

Najuspešnija sezona u rezultatskom smislu bila je 2015/16, kada je osvojen Kup Radivoja Koraća, pobedom nad Partizanom u finalu. Iste sezone je sa Megom igrao i u finalu ABA lige.

Za vreme provedeno u klubu veoma je zaslužan za razvoj budućih NBA igrača, a najzvučnije ime svakako je dvostruki MVP i aktuelni šampion NBA lige Nikola Jokić.

Pore dnjega, do izbora na NBA draftu lansirao je i Vasu Micića, trostrukog MVP-ja u Evroligi (F4 i regularni deo), Nemanju Dangubića, kasniju veliku uzdanciu Zvezde i Partizana, Timoti Luvavua, Ivicu Zubca, Radeta Zagorca (kome je kao 19-godišnjaku ukazao poverenje da predvodi tim kao kapiten), Vlatka Čančara, Ognjena Jaramaza i Alfu Kabu.

Pored toga, veoma je zaslužan i za oživljavanje karijera mnogih igrača, pre svih Bobana Marjanovića, koji je nakon toga postao jedan od najboljih centara u Evroligi, a već godinama je u NBA ligi. Takođe u ovom kontekstu treba spomenuti i Dejana Muslija, Nikolu Jankovića, Nenada Miljenovića…

Potom je kratko predvodio i Budućnost, osvojivši nacionalnu ligu i Kup, pre odlaska u NBA ligu, gde je radio kao pomoćnik u Golden Stejtu, jednom od najuspešnih timova poslednjih godina, sa kojim je trijumfovao pretprošle sezone u takmičenju. nažalost, u ovom klubu nas je i napustio…

Prethodno je u Letnjoj NBA ligi vodio Hjuston Rokitse 2017. godine, a bio je i deo stručnog štaba reprezentacije u selektorskom mandatu Igora Kokoškova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ovusu: Želim da se izvinim svim navijačima

Leonard Ovusu, fudbaler Partizana, oglasio se na društvenim mrežama posle poraza crno-belih od Vojvodine. Ovusu je zimus stigao u Partizan kao...

POVEZANE OBJAVE