KAKAV KRAJ “LUDOG” DANA U MELBURNU: Medvedev posle velikog preokreta pobedio u 4 ujutru!

Uveliko se zahuktavaju borbe u Melburnu na prvom gren slemu sezone. Počelo je sve obaranjem rekorda kada je reč o broju mečeva završenih posle pet setova u prvom kolu.

Današnji dan nikakao nije bio izuzetak – štaviše! Tek posle supertajbrejkova u petim setovima slavili su Aleksander Zvezrev i Kasper Rud, a ono što je nama najbitnije jeste da je na isti način u veoma dramatičnom meču pobedio naš Miomir Kecmanović savladao iskusnog Nemca Jan-Lenarda Štrufa.

Na sve to je još došlo i ispadanje osmog tenisera sveta Holgera Runea, pošto je sa 3:1 u setovima bolji bio 122. sa ATP liste Francuz Artur kazuks.

Ni u ženskoj konkurenciji nije izostala drama, pošto je prošlogodišnja finalistkinja Elena Ribakina poražena u supertajbrejku trećeg, odlučujućeg seta, od Ruskinje Ane Blinkove sa 22:20!

U istom maniru je i završen dan na Australijan openu, ili bolje reći započet novi. Posle velikog preokreta i 4 sata i 20 minuta borbe, treći teniser sveta Danil Medvedev plasirao se u treće kolo pobedom nad Emilom Rusuvorijem, u meču koji je završen gotovo u 4 časova nakon ponoći po lokalnom vremenu!

Nije Finac imao snage da završi meč, pa je Mevedev slavio sa 3:2, po setovima 3:6, 6:7 (1:7), 6:4, 7:6 (7:1) i 6:0.

U prvom setu presudan je bio brejk koji je Rusuvori načinio već u drugom gemu, a do kraja istog je propustio još jednu svoju i spasao tri brejk prilike protivnika.

Drugi set bio je voema dinamičan. Rusuvori je odmah brejknuo Rusa, ali je treći igrač sveta preokrenuo i poveo sa 5:3, ali nije završio set svojim servisom, pa je 53. igrač na ATP listi iskoristio drugu brejk loptu, a zatim i izjednačio na 5:5 nakon što je spasio tri šanse Medvedeva za novi brejk, kojim bi završio set. U tajbrejku je lošije plasirani teniser bio ubedljivo bolji i poveo sa 2:0 u setovima.

Medvedev je ipak pokazao zašto je osvajač gren slema i bivši broj 1. Uz dva brejka je odmah poveo sa 4:1 i trećem delu meča, pa protivniku nije mnogo značio jedan vraćen brejk.

Odmah je oduzeo servis Rusuvoriju i na početku četvrtog seta, ali nije na tom talasu stigao do odlučujućeg, već tek nakon tajbrejka, pošto je Finac uzvratio brejkom za 4:4.

Nije više imao snage Rusuvori posle svih propuštenih šansi, pa je peti set izgubio ekspresno bez dobijenog ijednog gema.

U borbi za osminu finala Medvedev će se sastati sa Feliksom Ože-Alijasimom, koji je sa 3:1 u setovima bio bolji od Uga Grenijea u drugom kolu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Fener na korak do F4!

Košarkaši fenerbahčea došli su do vođstva 2-1 u seriji plej ofa Evrolige protiv Monaka, pošto su na svom parketu...

POVEZANE OBJAVE