KO UMESTO ŠPANCA: Dva imena u igri za novog selektora

Rukometaši Srbije neslavno su završili učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Nisu prošli grupu sa dva poraza od Mađarske i Crne Gore. Odigrali su nerešeno sa Islandom. Viđeno je mnogo problema u igri a selektor Toni Đerona izjavljivao je da ovo može biti tim za velika dela.

Ipak, RSS planira smenu na selektorskom mestu. Srbija će sledeće godine igrati baraž za SP 2025. i očekuje je težak rival.

Portal Mocartsport piše da bi nakon povratka iz Nemačke i razgovora sa čelnicima RSS, mogao da se ugovor sporazumno raskine, a on bude isplaćen za preostali deo koji nije odgradio.

Dva su kandidata za njegovu zamenu. Prvi kandidat je Danijel Anđelković, ali je to za sada daleko od ostvarvog piše pomenuti portal. Pod ugovorom je sa Tuluzom do 2025. godine.

Drugi kandidat je trener koji se etablirao u domaćim i evropskim okvirima, Boris Rojević iz Vojvodine. Deset godina je bio uzastopni šampion Srbije, a nedavno je osvojen i evropski trofej u EHF Evrokupu. Sa Vošom ima 6 trofeja za skoro pet godina boravka.

Poslednji veliki uspeh, srpski rukomet doživeo je 2012. godine kada smo u Beogradu bili srebrni na EP.

Foto: EHF/ Kolektiff

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MITROVIĆ SE VRATIO NA TEREN: Srbin imao sukob sa navijačima velikog rivala (VIDEO)

Fudbaleri Al Hilala su u polufinalu Kupa Kralja Saudijske Arabije pobedili pre dva dana Al Itihad. Slavili su sa 2:1. Vodili...

POVEZANE OBJAVE