KRAJ NADA AUSTRALIJANACA: Rubljov zaustavio De Minorov nalet nakon pet setova!

Bio je Aleks De Minor u velikom naletu od početka ove godine, počevši od Junajted kupa na kom je savladao Novaka Đokovića i tako načinio ključni korak ka pobedi Australije nad našom reprezentacijom u četvrtfinalu ovog reprezentativnog takmičenja.

Ipak, deseti teniser sveta nije uspeo da zakorači u uži vrh na domaćem gren slemu, pošto je u osmini finala Australijan opena nakon pet setova poražen od Rusa Andrej Rubljova. Po setovima je bilo 6:4, 6:7 (5:7), 6:7 (4:7), 6:3 i 6:0.

Meč je obilovao preokretima. Rubljov je u prvom setu načinio brejk više. Nakon što je poveo sa 3:1, domaći igrač je izjednačio na 4:4, ali je u poslednjem gemu izgubio servis, a samim tim i čitav set.

U drugom delu je bilo puno brejk prilika sa obe strane, ali ne i realizacije istih, pa se odlučivalo u tajbrejku. Tamo je De Minor napravio tri mini-brejka, jedan više od rivala i poravnao rezultat na 1:1 u setovima.

Trećei set takođe osvaja Australijanac nakon tajbrejka i stiže do preokreta. Prethodno su razmenili po brejk tokom seta.

Rus ipak u trećem setu, poput prvog, pravi dva brejka, pa odvodi meč u odlučujući set. Australijanac je uspeo da uzvrati brejkom jednom, ali ne i da ga potvrdi. U petom setu se potpuno potom obrukao i nije osvojio ni gem pred domaćom publikom, iako je imao tri brejk lopte u poslednjem gemu.

U četvrtfinalu Rubljiov će igrati protiv Sinera, koji je sprečio ruski okršaj, pošto je sa 3:0 u setovima savladao Karena Hačanova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE