Novakova snažna poruka: Ne možete da nam uzmete dušu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Australijan openu. On je poražen od Janika Sinera u polufinalu, ali turnir u Melburnu ostaje njegov omiljeni turnir kako je istakao.

Tokom razgovora za emisiju “Šou danas” na australijskom Kanalu 9, govorio o danima kad se tek probijao. U specifičnim okolnostima.

– Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis, podsetio je Nole.

I nije slučajno što je baš na bazi takvog odrastanja dostigao spotske visine, jer je u stanju psihički da ostane stabilan u trenucima kad bi mnogi izgubili živce.

– Ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet, jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije prijatno, to je verovatno trauma, ali je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč.

Na razne načine svet tenisa je pokušavao da saplate Đokovića, samo što nije uspeo. Štaviše, koliko ga pojednic više omalovažavali, on je sve jači.

– U Srbiji postoji jedna izreka – možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja uradio? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio, zaključio je Srbin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPLET BLIZU: Milan doneo neplaniranu odluku o ostanku Jovića!

Srpski fudbaler Luka Jović konačno je u toku ove sezone pronašao formu u Milanu. On je zvanično na pozajmici...

POVEZANE OBJAVE