Rokasu prija Zvezdin dres: Osećam se sjajno, na umu samo Barselona

Košarkaši Crvene zvezde večeras u okviru Evrolige dočekuju ekipu Barselone. Rokas Gedraitis je trenutno u dobroj formi, a navijači crveno-belih na druđtvenim mrežama traže da se odmah Litvancu ponudi novi ugovor.

Ipak, on na umu sada ima samo jednu stvar, a to je meč protiv Barselone.

– Sjajan tim, koji voli da trči sa iskusnim igračima. Iako su imali loše momente tokom sezone, u globalu igraju veoma dobru košarku. Moramo da budemo spremni i damo sve od sebe da pobedimo, rekao je Gedraitis za Meridian sport.

Zvezda duplo kolo igra u Beogradu pred svojim navijačima. Postalo je fraza, ali evroligaški ritam melje. Što se tiče Rokasa, takav raspored ima i dobre strane – manje je treninga.

– Dobro se osećam. Uvek može bolje, ali raspored je takav da moramo da živimo sa tim. Uvek gledam pozitivno. Više volim da igram utakmice nego da treniram.

Uprava sa Malog Kalemegdana razmišlja o budućnosti, pa je tako potpisala novi ugovor sa Džoelom Bolombojem. Amerikanac se odlično snašao u Zvezdinom dresu, a isto može da se kaže i za Gedraitisa. Shodno tome – možemo li da očekujemo isto ili litvanski košarkaš ima drugačije planove za narednu sezonu?

– Hajde da vidimo. U ovom trentuku me nije zvao menadžer, niti je iko pričao sa mnom. Apsolutno sam fokusiran na utakmicu, a šta će se desiti u budućnosti – videćemo. Osećam se sjajno u Zvezdi. Moja porodica je srećna, što mislim da je veoma važna stvar. Ne razmišljam trenutno o mojoj budućnosti.

Rokasu prija Zvezda, a istovremeno uživa u srpskoj prestonici.

– Beograd je mnogo veći grad od Vitorije. Veoma je sličan Berlinu, gde sam živao. Volim ovakvu vrstu gradova, gde možeš sve da nađeš.

Uvek zabavna tema kada je sagovornik Gedraitis je Jago dos Santos. Kada god im se susretnu pogledi na delu treninga koji je otvoren za novinare, zagarantovana je zabava.

– Nema odnosa, u svom stilu je odgovorio Rokas na pitanje o saigraču pa dodao:

– On je stvarno dobar momak, a ja pokušavam da mu pomognem. Ovo mu je druga sezona u Evopi, tako da će biti sve bolji, zaključio je na kraju razgovora za pomenuti medij.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Džajić o Zvezdi: To je za svako poštovanje

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su i sedmu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Uspeh kluba sa "Marakane" prokomentarisao je i predsednik Fudbalskog...

POVEZANE OBJAVE