POSLE RAFALNE PALJBE: Jedna četvrtina dovoljna, Srbija ide u Pariz!

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Dohi. Oni su danas savladali SAD (14:12) i osvojili prvo mesto u grupi. Takođe, Delfini će samim tim braniti titulu na Olimpijskim igrama jer su ovim trijumfom obezbedili učešće na takmičenju u Parizu. Ponajviše zahvaljujući trećoj deonici i furioznoj seriji nakon zaostatka od tri gola.

Po četvrtinama (2:3, 3:4, 6:1, 3:4)

Početak je bio tvrd na obe strane. Period u kome su dominirale odbrane. Naš tim je stigao do prvog gola na utakmici nakon 4 prazna minuta. Đorđe Vučinić je realizovao igrača više. Amerikanci odmah uzvraćaju preko Irvinga u sledećem napadu. Imali su odgovor izabranici Dejana Udovičića i na drugi naš gol koji je postigao Vico.

U finišu prvog dela je Amerika prvi put povela. Huper u kontri za 2:3. Poništen im je gol za 4:2. Tim skorom se završila prva deonica.

Početak druge deonice tekao je kao u prvoj, bez golova nakon tri minuta igre. Prvi je postigla Srbija i izjednačila na 3:3 pogotkom Mandića. Amerika imala momentalan odgovor u šutu Vudheda. Potom se i odlepili na 5:3 golom Doda iz kontre nakon greške naših igrača. Seriju su nastavili povećavši prednost na 6:3. Niz od 3:0 prekinuo je Nikola Jakšić.

Uspeli smo potom da stignemo ponovo na gol minusa, Ubović strelac. Amerikanci nisu dozvolili da izjednačimo i došli ponovo do +2 (5:7). Siguran je bio Daube i tim skorom se otišlo na poluvreme.

Tokom treće u prva tri minuta viđen je po gol, ali i dalje +2 za SAD. Naš tim ponovo prilazi na -1 nakon pogotka Ubovića. Boljom i agilnijom igrom stigli smo do izjednačenja 8:8 i vratili susret u potpuni egal. Iskoristili smo peterac nakon isključenja Haloka sa tri lične greške. Taj detalj kao da je pokrenuo naš tim. Nastavili smo seriju i s 5:0 došli do potpunog preokreta od +2 u smiraj trećeg perioda za 10:8.

Naš tim je ovaj period igrao kao u transu. Vezali smo i šesti gol bez odgovora za +3 (11:8). Tako se završila treća deonica. Na početku četvrte Amerikanci su prekinuli naš inspirisani nalet i seriju 6:0. Vuthed je iskoristio igrača više. Odmah smo odbili pokušaj SAD-a da krene u stizanje rezultata. Novim golom otišli smo na maksimalnih +4 (13:9) golom Nikole Jakšića.

Amerikanci smanjili na 13:11 dva minuta pre kraja. Ali im je to bio drugi poništeni gol na meču nakon gledanja VAR snimka. Srbija to koristi i vraća +4 (14:10). Tek nakon toga je Amerika smanjila na 14:12, a Srbija meč mirno privela kraju i bez poraza prošla grupnu fazu. Mandić, Jakšić i Vučinić imali su po tri gola. Irving isto toliko kod Amerikanaca a Dod i Daube po 2.

Naš tim će u četvrtfinalu najverovatnije igrati sa Hrvatskom. Njima u osmini finala predstoji duel sa Brazilom ili Kinom. SAD ide na Rumuniju u osmini finala, a ako prođu, na Španiju.

Foto: Marcel ter Bals /MTB-Photo VSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE