VEČE PREOKRETA I GOLEADE: Portugalci rutinski sa Jang Bojsom, Ikardi junak Galate, Lukaku za remi u Roterdamu (VIDEO)

U terminu od 18:45 igrala su se četiri meča šesnaestine finala Lige Evrope.

Sporting iz Lisabona pobedio je u gostima Jang Bojs 3:1. Galatasaraj se namučio. Na svom terenu dobio prašku Spartu 3:2. Olimpik i Šahtjor odigrali 2:2. Roma i Fejenord igrali su 1:1 u Holandiji.

Prvi gol na ovim susretima postigao je Galatasaraj protiv praške Sparte. Kerem Demirbaj pogodio je za 1:0 u 19. minutu.

Tim iz Lisabona vodio je 2:0 protiv rivala Crvene zvezde iz LŠ Jang Bojsa na gostujućem terenu. Amenda autogol i Đokereš dali su pogotke u rasponu od 10 minuta. Filip Ugrinić je odmah prepolovio skor na 2:1. Sedriku Itenu poništen gol za 2:2.

Ekipa iz Roterdama povela je protiv Vučice tek u nadoknadi prvog dela. Pogodio je Paišao. Roma je uspela da izjednači. Lukaku je u 67. minutu iskoristio dodavanje Spinacole.

Mreže su mirovale jedino na duelu Šahtjora i Olimpik Marseja nakon prvih 45. minuta ovih mečeva. U drugom delu su Francuzi poveli od 64. minuta preko Obamejanga. Ukrajinski tim je poravnao u četiri minuta kasnije preko Matvijenka.

Bivši prvak Evrope postigao je u nadoknadi gol za 2:1 preko Iliman Endiajea. Eginaldo donosi potom 2:2.

Česi su početkom drugog poluvremena izjednačili u Istanbulu. Presiado u 47. minutu za 1:1. Turci su vratili prednost autogolom Krejčija u 61. minutu. Ali su ostali ubrzo sa igračem manje, isključen je Nelson. To Češki tim koristi za 2:2.

Presiado je posle gola uposlio Kučtu u 65. minutu i za nekoliko minuta doneo mnogo uzbuđenja. Posle je i češki tim ostao sa desetoricom. Rins je dobio drugi žuti karton. Galata to koristi i stiže do 3:2 u završnici meča. Junak je bio Mauro Ikardi za pobedu.

Rano je u drugom poluvremenu Sporting vratio dva gola prednosti protiv Švajcaraca. Pogotkom Gonsala Inasija u 48. minutu. Pred kraj utakmice, Bojsi su ostali sa igračem manje. Muhamed Kamara, dobio je drugi žuti karton. Sa 3:1 se završila utakmica.

Od 21 sat se igraju još četiri meča ove runde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bolonja kiksnula u borbi za Ligu šampiona, Salemakers neverovatnim golom spasao bod (VIDEO)

Fudbaleri Bolonje remizirali su na svom terenu protiv Udinezea, pošto je utakmica završena rezultatom 1-1. Tako je ovogodišnja senzacija...

POVEZANE OBJAVE