Mijatović promovisan u Njujorku: Bio je jedan od najtraženijih u Evropi

Mladi srpski napadač Jovan Mijatović i zvanično je promovisan u novog igrača Njujork Sitija.

Ugovor sa dosadašnjim fudbalerom Crvene zvezde je potpisan do 2028. godine, uz mogućnost produžetka na još godinu dana.

Prilikom promocije sportski direktor Dejvid Li se veoma pohvalno izrazio o mladom srpskom fudbaleru, podsetivši na činjenicu koja to ilustruje.

Bio je jedan od najtraženijih mladih napadača u Evropi, tako da nam je posebno drago što je, uprkos drugim mogućnostima, izabrao Njujork Siti kao najbolje mesto za razvoj svoje karijere, podsetio je Li, pa dodao:

Jovan je rođeni strelac sa dobrim kretanjem i odličnim tehničkim sposobnostima. Njagova snažna ličnost i radna etika će se dobro prenositi na terenu i van njega i omogućiti mu da maksimalno iskoristi svoj potencijal. Uzbuđeni smo što ćemo raditi sa Jovanom i pomagati mu da se razvije u igrača kakvog znamo da je sposoban da postane. Takođe, želimo da mu obezbedimo da igra ključnu ulogu u našem timu. Smatramo da nam Jovan i druga pojačanja koje smo doveli ove zime daju kvalitet i širinu da se takmičimo u svim takmičenjima u kojima ćemo učestvovati 2024. godine, izjavio je Li.

Mijatović je i sam izneo svoje utiske i očekivanja u novom klubu.

Neverovatno je biti deo Njujork Sitija. Ponosan sam što u ovom klubu ostvarujem jedan od svojih profesionalnih snova. Uzbuđen sam što ću se pridružiti timu, što imam priliku da igram sa svojim saigračima, sarađujem sa stručnim štabom i predstavljam ovaj klub. Jedva čekam da igram pred našim navijačima, da dam što više golova, poručio je doskorašnji napadač Crvene zvezde.

Satvljen je naglasak i na njegov reprezentativni pedigre, pošto je odigrao 24 utakmice za različite mlađe reprezentativne selekcije.

Nema veće časti nego igrati za svoju zemlju. Mislim da je san svakog fudbalera da predstavlja svoju zemlju i bude što uspešniji. Posedujem istu ambiciju i na klupskom nivoa i nadam se da ću mu doprineti svojim međunarodnim iskustvom, izkjavio je mladi srpski napadač.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE