Dortmund ide dalje, tragičar meča De Jong (VIDEO)

Večeras su odigrani revanš mečevi osmine finala Lige šampiona između Atletika i Intera, odnosno Dortmunda i PSV-a.

Tim iz Borusije se plasirao dalje nakon što je savladao PSV rezultatom 2:0, a prvi meč je završen rezultatom 1:1.

Poveli su domaći, lopta je bila ubačena sa leve strane na ivicu kaznenog prostora, gde je posle par odbitaka stigla do Džejdona Sanča, a on sa nekih 17 metara šalje milimetarski precizan šut po zemlji u donji desni ugao gola golmana Beniteza – 1:0.

Uspeo je kasnije PSV da se oslobodni pritiska i da dođe do svoje igre, ali do kraja prvog poluvremena su izostale ozbiljnije prilike za tim iz Ajndhovena.

Trener Dortmunda Edin Terzić izvršio u 75. minutu meča. Na teren je poslao iskusnog Marka Rojsa umesto Sanča i samo dva minuta kasnije Rojs odlično izvodi slobodan udarac sa desne strane, centrirao je za Filkruga koji pogađa mrežu, ali posle kraće neizvesnosti tokom provere u VAR sobi, taj gol ipak nije priznat zbog minimalnog ofsajda.

Ipak tragičar meča je bio De Jong, koji je na dodavanje Tezea u četvrtom minutu nadoknade očajno reagovao u kaznenom prostoru domaćih i sa desetak metara poslao loptu visoko ptreko gola. Nije dugo tim iz Holandije čekao na kaznu.

Već u narednom napadu, Marko Rojs u kontri Dortmunda izbija sam ispred Beniteza i rutinski šalje loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIVŠI DIREKTOR AO: Nakon svega što je Đoković prošao, odajmo mu poštovanje

Srpski teniser Novak Đoković godinu je počeo na Junajted kupu. Od tada je vukao povredu i stigao ipak do polufinala...

POVEZANE OBJAVE