ISKORIŠĆEN KIKS PARTIZANA: Katai i Kanga pogađali, Zvezda preuzela tron! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kao gosti Radnički iz Niša sa 2:0 u 25. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli i aktuelni šampion tako je preuzeo vodeću poziciju od Partizana sa dva poena viška. Stvarali su šanse i do kraja uvećali prednost stečenu sredinom prvog poluvremena.

Prva šansa je bila za goste, ali je posle toga samo bio korner za Zvezdu nakon kombinacije Rodića i Hvanga. Crveno-beli su za prvih 10 minuta igre držali loptu u svom posedu bez konkretnih prilika. Prve šuteve ka golu su uputili Olainka i Kanga.

Mirno je bilo i nakon 20 minuta na terenu stadiona Čair. Šljivić je po isteku tog vremena šutirao pravo u Stevanovića na golu Nišlija. On je potom, u 24. minutu propustio najbolju priliku kada je pogodio prečku. Pet minuta kasnije, Stevanović paradom zaustavlja udarac Hvanga.

Potpunu inicijativu, izabranici Vladana Milojevića krunisali su u 34. minutu. Strelac vodećeg gola bio je Gelor Kanga. Pokupio je odbitak nakon udarca iz ugla Hvanga.

Ovaj gol bio je i jedini u prvom poluvremenu za prednost crveno-belih nakon prvih 45 minuta. Radnički je dva minuta ranije imao prvu pretnju ali je Glazer bio siguran i loptu izbacio u korner.

Bukari je na početku drugog dela bio za malo neprecizan. Crveno-beli nastavili da dominiraju sa posedom lopte ali uputili samo taj jedan šut u prvih 15 minuta nastavka. Nišlije su u 69. minutu imale najbolju šansu da dođu do 1:1.

Glazer je intervenisao na udarac Smailagića i sačuvao rezultat u korist gostiju.

Tim Vladana Milojevića potvrdio je trijumf u finišu utakmice. Gol za 2:0, postigao je Aleksandar Katai u 87. minutu. Do sada je imao 11 pogodaka protiv tima sa juga Srbije.

U tri minuta nadoknade, rezultat se nije menjao.

Crveno-beli sledećeg vikenda dočekuju kragujevački Radnički. Nišlije putuju u Kruševac na megdan Napretku.

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Kanga 34′, Katai 87′

Radnički Niš: Stevanović, Bakić, Belaković, Cvetković, Fai, Luković, Petković, Smajlagić (od 72′ Terzić), Stojković (od 59′ Vukić), Vojnović, Jamkam

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović (od 81′ Mijailović), Điga, Spajić, Rodić, Kanga, Hvang (od 59′ Ivanić), Šljivić (od 59′ Stamenić), Bukari (od 72′ Katai), Olainka, Endiaje (od 59′ Kraso)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOLAZI SA VOŠOM U HUMSKU: Bivši igrač Zvezde imao poruku pred Partizan

Fudbaleri Vojvodine u 3. kolu plej-ofa Superlige Srbije gostuju Partizanu. Trenutno su petoplasirani i imaju pet poena zaostatka od Radničkog...

POVEZANE OBJAVE