ŠARAS O BIVŠEM KLUBU: Osvrnuo se na slučaj Mirotić, pomenuo Zvezdu i Partizan

Košarkaši Barselone juče su u Evroligi savladali Partizan.

Izvesno će u plej-ofu imati prednost domaćeg terena jer su drugi na tabeli. U Španiji su treći iza Reala i Unikahe.

O prošloj evroligaškoj sezoni i uopšte govorio je nekadašnji trener tima Šarunas Jasikevičijus.

Sa sportske tačke gledišta, mislim da smo imali tri nezaboravne godine, nevezano za to što nismo osvojili Evroligu, što je svačiji san. Ali mislim da možemo biti ponosni na te godine, osvajali smo trofeje, bili smo uvek prvi ili drugi u Evroligi ili ACB ligi, igrali smo u skoro svakom finalu, ponosan sam, rekao je aktuelni trener Fenerbahčea u intervjuu za španske medije.

Kao najveći derbi u Evropi izdvojio je Panatinaikos i Olimpijakos. Takođe, govorio je i o duelima Zvezde i Partizana.

Uz njih, duel Partizan-Crvena zvezda je jedan od najvećih mečeva u Evropi. Imao sam saigrače iz Grčke u Barseloni i bili su veoma razočarani španskim EL Klasikom. Zbog publike je verovatno mirnije, a u Grčkoj je više angažovana policija i vodi se pravi rat, pretpostavljam da je i u Srbiji isto, rekao je on govoreći o dva derbija.

Osvrnuo se i na slučaj sa aktuelnim košarkašem Armanija:

To sa Mirotićem nije bilo ozbiljno, nedostojno velikog kluba. Jedna od stvari koja me je najviše zabolela, je što su ljudi sa kojima sam tokom godina sarađivao mnogo toga iznosili u javnost i imali sastanke iza zatvorenih vrata da bi saopštavali stvari. Meni je bilo dovoljno jasno, da mi se to ne dopada. Odbio sam prvu ponudu, a oni nisu poslali novu. Mislim da su shvatili. Hvala im i do nekog boljeg vremena, zaključio je Jasikevičijus.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Duljaj: Nisu to sitne greške, to su velike greške

U okviru 32. kola Superlige Srbije fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 2:1. Nakon poraza svoje...

POVEZANE OBJAVE