Srpski Novicki privlači sve više pažnje pred Draft: Treneri se ljute kada ne šutiram (VIDEO)

Više gotovo da nema dileme da će među glavnim zvezdama na NBA draftu ove godine biti plejmejker Crvene zvezde Nikola Topić, a ostaje samo pitanje da li će biti među TOP 5 pikova.

Međutim, iz senke je pažnju tamošnje javnosti privukao i momak srpskih korena Milan Momčilović, kome se takođe predviđa izbor na Draftu.

On igra svoju frešmen, debitantsku, sezonu za veoma prestižni koledž Ajova Stejt, gde se pokazao odlično od početka sezone, pa mu se predviđa mesto u drugoj rundi na ovogodišnjem, ali i prvoj rundi Drafta naredne godine ukoliko bude ostao još godinu dana na koledžu.

Njega odlikuje pre svega odličan šut, koji po stilu neodoljivo podseća na Dirka Novickog, pa nije mogao da zaobiđe ovakve asocijacije.

Iako je malo pokvario brojke u odnosu na raniju fazu sezone, i dalje privlači pažnju tamošnje javnosti koja se bavi koledž košarkom i Draft projekcijama. Trenutno je na proseku od 10,8 poena i 3,1 skok, a kada je prvobitno promovisan u kandidata za izbor na draftu beležio je preko 14 poena u proseku. Razlog treba tražiti i u pokvarenom procentu ubačenosti trojki, pošto je sada na 35%, dok je ranije bio i na neverovatnih 45%.

On je tako jedan od predvodnika svoje ekipe ka tituli u BIG 12 konferenciji, koja je jedna od najjačih u NCAA, a nalaze se na dva stepenika od trofeja, nakon pobede nad Kanzas Stejtom.

Prvi put na turniru, sjajan osećaj. Izgubili od Kanzas Stejta nedavno, tako da smo sada dobili malu osvetu. Mi smo opasan tim u martu, rekao je Momčilović.

Ovaj šuter je ipak u četvrtfinalu promašio svih pet pokušaja za tri poena, što mu je tokom čitave sezone jedno od najjačih oružja.

Radili smo mnogo na treninzima prethodne nedelje. Osećao sam veće samopouzdanje u drugom poluvremenu. Imao sam mnogo otvorenih pozicija za tri, ali… Sledeći put ću ih pogoditi, obećavam to! Osećam da kako bude vreme odmicalo, samo ćemo postajati bolji, samouveren je Momčilović, koji je istakao i da stručni štab zahteva od njega da što učestalije šutira.

Posle prošle utakmice, kada sam šutnuo samo dva puta, treneri su bili ljuti na mene. Poruka je bila da budem što agresivniji. Trudio sam se da pronađem šuteve, neki su bili kraći, neki duži, ali samo moram da nastavim, istakao je Momčilović.

Ovaj 19-godišnjak je sin srpskih emigranata, a svojevremeno je bio na širem spisku američke reprezentacije U19, ali nije selektiran.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo izdvojio tri kandidata za trofej na Evropskom prvenstvu

Bivši trener Rome, Žoze Murinjo dao je prognozu ko bi mogao da osvojio trofej na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Murinjo,...

POVEZANE OBJAVE