UEFA MENJA PRAVILA: Uvodi se bonus za što bolji plasman!

Evropska kuća fudbala odlučila je da od sezone 2024/2025 drastično promeni format tri svoja takmičenja.

Ona će postati zatvorena, a neće biti ispadanja iz jednog u drugo što se tiče LŠ, LE i LK. Bitno je pomenuti i izmenu bodovanja.

Što se tiče Lige šampiona, sve ekipe će na ime učešća dobiti 6.000 bodova. Sve od 36. do 25. mesta. Potom se poeni progresivno uvećavaju kada je reč o poziciji nakon ligaškog dela takmičenja.

Ekipama koje u Ligi Evrope i Ligi konferencija bili na tim mestima ne garantuju se poeni. Već ako su bolje plasirani od 25. mesta. Bodovi se ovde dobijaju samo za klupski koeficijent koji se brani. Osim bonusa za prvo i drugo mesto, ekipe će dobijati i bonus za plasman u osminu finala u poenima.

Promenjeno je da sada eliminacione runde u Ligi konferencija daju po 0.500 poena što je do sada bio slučaj samo sa polufinale i finale. I naredno SP klubova biće u znatno izmenjenom formatu sa čak 32 tima i 12 iz Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EVROLIGA: Duško i Vanja stižu u Beograd posle izvanredne partije našeg beka, Olimpijakos pobedom u produžetku “odabrao” protivnika

Odigrane su poslednje utakmice regularne faze Evrolige, uz pobede Olimpijakosa, Virtusa i Barselone. Olimpijakos je i Pireju nakon produžetaka...

POVEZANE OBJAVE