NAKON DUELA CRVENO-BELIH: Olimpijakosu drama i plasman u PO protiv Zvezde!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su od Olimpijakosa 89:86 u 33. kolu Evrolige. Zvezda je konstantno zaostajala tokom čitavog meča. U nekoliko navrata sustizali prednost, ali je grčki tim, posle neizvesne utakmice, ostvario važnu pobedu u kojoj je uspeo da se direktno plasira u plej-of. Domaćini tako ostaju bez pobede u poslednjem ovosezonskom EL meču pred domaćom publikom.

Crveno-beli su meč počeli u petorci Hanga, Nedović, Lazić, Ilić i Bolomboj. Startnih pet za Olimpijakos bili su Vokap, Kenan, Papanikolau, Piters i Fal.

Prvo je na startu Papanikolau promašio trojku u 14 sekundi meča. Posle promašaja Lazića, prvi poeni na meču bili su trojka Vokapa. Zvezdin poenterski učinak večeras otvorio je Bolomboj. Novim šutem za tri Kenana je Oli poveo +4 (2:6). Na 8:2 povisio Vokap. Zvezda je na ta dva postignuta poena ostala i nakon pet minuta igre. To je svedočilo uvećavanju razlike na račun grčkog tima. Olimpijakos je imao 12:3 ali je usledila serija 8:0 domaćina koji se potpuno vratio u četvrtinu. Gosti su odgovorili serijom i sa vezanih 7 poena Pitersa 11:19. Larencakis je doneo 21:11 i prvi dvocifreni plus. Tada Teodosić pogađa trojku.

Najdžel Vilijams Gos dvojkom završava četvrtinu +9 za Olimpijakos 14:23.

Zvezda drugu četvrtinu otvara serijom 4:0 poenima Mitrovića i Gedraitisa. Prvi koš za goste u drugom periodu postiže Šakil Mekisik. Na -4 (21:25) je trojkom smanjio Hanga. Novom mini serijom Olimpijakos otišao na +9 (21:30). Košem za crveno-bele iz Beograda odgovara litvanski krilni igrač. Zvezda se približila ponovo na -4 ali je sledio brz odgovor trojkom na trojku Vilijams Gosa. Na njegov koš se nadovezao i Mozes Rajt (26:35). Olimpijakos je održavao prednost kako se poluvreme bližilo. Minut pre kraja prvih 20 minuta igre Zvezda se približila na -2 (36:38). Oli u poslednjih 60 sekundi perioda ušao sa 36:40. Mekisik je to povećao na +6 potom.

Zvezda je prvo poluvreme zaključila trojkom Hange i 42:39 za grčki tim. On je bio najefikasniji kod domaćina sa 15 koševa. Po 7 imali su Piters i Mekisik kod gostiju.

Olimpijakos trojkom Papanikolaua otvara drugo poluvreme (39:45). Pre toga je Fal uzvratio blokadu Bolomboju iz prvog dela. Sa još jednim dalekometnim pogotkom, oli je već otišao na +9. Tek nakon nešto više od dva minuta igre, Zvezda postiže poene preko Bolomboja . Razvoj rezultata se kretao isto kao i početak meča i 8:2 za gosta u ovoj deonici koji je ubrzo vratio dvocifreno vođstvo 41:51.

Zvezda je trojkama Nemanje Nedovića stigla do izjednačenja 52:52 u 6. minutu treće četvrtine. Vilijams Gos je trojkom prekinuo nalet. Od tih trenutaka se igrala egal utakmica pred kraj treće deonice. Kasnije je Zvezda ponovo poravnala, na 61:61. Trojkom Teodosića je Zvezda na kraju treće deonice prvi put povela 64:63.

Četvrtu četvrtinu je Olimpijakos počeo serijom 4:0 Miru Longa i Rajta. Nakon smušenog napada, Bolomboj postiže prve poene za Zvezdu u ovoj deonici. Mozes Rajt ponovo pogodio za 69:66. Barcokas je posle tražio čelendž zbog faula Papanikolaua nad Davidovcem.

Prva tri minuta četvrtine su bili oprezni na obe strane uz greške i slobodna bacanja. Sredinom tog dela susreta potom Olimpijakos stigao do +4 (73:69). Posle poena Rajta, Sferopulos je tražio tajm – aut a Olimpijakos povei 75:69. Na 75:71 smanjio je Bolomboj. Zvezda je maksimalno pokušavala da dođe do trijumfa na oproštaju od svojih navijača u ovoj sezoni Evrolige. Prišli na -3, ali je Olimpijakos i ovaj put imao odgovor, trojkom Papanikolaua.

Na minut ipo do kraja, Zvezda je ponovo unela dramu u meč. Gedraitis je pogodio trojku za -1 (81:82) na 1:31 do kraja.

Barcokas tražio tajm-aut. Olimpijakos odbio to pogotkom Rajta. Potom je za tri poena pogodio i doneo crveno-belima iz Beograda izjednačenje 84:84 u poslednjem minutu preko Hange.

Poveli su gosti trojkom Rajta 87:84 a Gedraitis promašio novo izjednačenje. Mitru Long je faulirao potom Teodosića na 14 sekundi do kraja a Barcokas tražio čelendž. Zvezda je pogodila preko Bolomboja za 87:86 u korist Olimpijakosa. Vokap je potom stavio tačku na vrlo uzbudljiv meč pogodivši oba bacanja.

U pobedničkom timu Mozes Rajt je imao 20 poena. Po 12 su upisali Vokap i Papanikolau. Kod ekipe Zvezde Bolomboj i Hanga imali su po 19 poena uz 16 Gedraitisa i 15 Nedovića.

Zvezda EL završava gostovanjem Efesu. Olimpijakos na kraju dočekuje Fenerbahče.

Crvena zvezda – Olimpijakos 86:89 (14:23, 25:19, 25:21, 22:26)

Standings provided by Sofascore

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kreće polufinale ABA lige: Partizan – Budućnost

Košarkaši Partizana večeras počinju polufinalnu seriju ABA lige, gde im je rival Budućnost iz Podgorice. U četvrtfinalnim mečevima, Partizan je...

POVEZANE OBJAVE